Adriana Verdeş, din Scorniceşti, vrea să ducă mai departe tradiţia familiei de a creşte animale

Data:

Adriana Verdeş este o tânără din localitatea Constantineşti, parte a oraşului Scorniceşti. În ciuda vârstei fragede, ea a ales să rămână alături de familie şi să ducă mai departe ocupaţia de creştere a oilor şi vacilor şi de prelucare a produselor lactate. Ea vine în fiecare duminică la Piaţa Producătorilor Olteni din Slatina, cu cele mai proaspete produse.

Adriana povesteşte că creşterea animalelor este o ocupaţie de generaţii, în familia ei şi că îşi aminteşte că bunicul său a moştenit-o de la părinţii lui, iar urmaşii au continuat tradiţia.

La nivelul anului 2023, pe lângă problemele privind desfacerea produselor, crescătorii de animale întâmpină dificultăţi şi în găsirea de forţă de muncă.

„Această afacere este încă de când trăia bunicul meu şi el a moştenit-o de la părinţii lui, deci este ceva foarte vechi în familie. Este destul de greu pentru că nu avem oameni, nu avem forţă de muncă. Suntem nevoiţi să ne descurcăm noi, familia. Dacă noi nu suntem acolo, nimic nu merge”, spune Adriana Verdeş.

Citește și: Fosta șefă de la Direcția de Cultură Constanța a fost condamnată la 1 an și jumătate cu suspendare, după ce a recunoscut că a luat mită

„Este o afacere bună, pentru viitor, cu toate că este foarte greu”

Chiar dacă de cele mai multe ori nu reuşeşte să-şi ia nici măcar o zi liberă, Adriana spune că nu ar schimba nimic.

„Nu avem niciodată nicio zi liberă, niciun concediu, nicio sărbătoare nimic.

Este o afacere bună, pentru viitor, cu toate că este foarte greu. Trebuie să ai o responsabilitate foarte mare şi să ştii de la început ce vrei să faci. Eu zic că, până acum, asta aş vrea să urmez”, transmite tânăra.

Continuare în Reporter 24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: reporter24.ro)

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related