Aktual24: Budapesta anunță că „s-a săturat” de criticile Occidentului – se răzbună și continuă să blocheze aderarea Suediei la NATO

Data:

Ungaria s-a saturat de criticile occidentale, a anuntat  ministrul de Externe al tarii. Intr-un interviu acordat Associated Press, ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto a declarat ca criticile Occidentului la adresa problemelor democratice si culturale din Ungaria impiedica cooperarea, in special in ceea ce priveste NATO si Rusia.

Budapesta si Bruxelles-ul si-au incrucisat spadele pe mai multe subiecte in ultimii ani, partidul de extrema-dreapta Fidesz, aflat la putere, fiind acuzat ca a luat o turnura autoritara, ca a folosit in mod abuziv fondurile UE si ca a subminat politica UE in ceea ce priveste razboiul din Ucraina. Vineri, Szijjarto a declarat ca Ungaria nu a votat daca sa permita Finlandei si Suediei sa adere la NATO, deoarece legislatorii ungari s-au saturat de comentariile acestora cu privire la afacerile sale interne.

Citește și Ungaria nu mai poate fi considerată o democrație deplină, potrivit Parlamentului European

Parlamentarii ungari intentioneaza sa voteze saptamana viitoare in favoarea cererii Finlandei de a adera la alianta militara occidentala, in ciuda „ingrijorarilor serioase” cu privire la „comportamentul foarte lipsit de respect al elitelor politice” de la Helsinki si Stockholm, a declarat el. „Stiti, atunci cand politicienii finlandezi si suedezi pun la indoiala natura democratica a sistemului nostru politic, acest lucru este cu adevarat inacceptabil”, a subliniat ministrul. Ministrul de externe a declarat ca este greu de prezis cand va fi aprobata aderarea Suediei, titrează Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un europarlamentar german a fost atacat în timpul campaniei electorale. A ajuns la spital

Un europarlamentar german a fost atacat și a fost...

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA | Aktual24

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA sunt...

Măsură radicală: Marea Britanie deportează imigranții ilegali în Rwanda

Marea Britanie deportează imigranții, indiferent de originea aceastora, în...

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstiuit de savanți | Aktual24

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstituit de savanți, pe...