Aktual24 | 90% dintre români câștigă sub 4.000 lei/lună

Data:

90% dintre români câștigă sub 4.000 lei/lună, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Institutul Național de Statistică a anunțat, în august, că salariul mediu net în România este de 4.600 de lei.

Adrian Câciu a făcut aceste declarații în contextul criticilor privind reducerea plafonului pe cash de la 10.000 lei la 5.000 lei pentru un singur comerciant.

„În România, 90% dintre cetățeni câștigă sub 4.000 lei pe lună. Și noi vorbim de 5.000 lei, nu pe zi, ci la un singur comerciant. Mi se pare puțin disproporționată prezentarea. Oricum legea a fost asumată. Este o legislație în vigoare.

Citește și: Condamnare în „mafia gunoaielor” din Bihor: O fostă ziaristă a încasat 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru deșeuri aduse ilegal din Italia

Evident, orice legislație poate fi îmbunătățită, în cazul în care se arată că există anumite deficiențe, dar la acest moment când discutăm, pentru că dezbaterea este despre oameni, nu despre companii, 90% din populație câștigă sub 4.000 lei pe lună.

Deci nu văd unde este această inflamare”, a declarat Adrian Câciu la Digi24.

O statistică prezentată de INS în luna august a acestui an arată că salariul mediu în România este de 4.600 de lei.

Prin urmare, 90% din populație ar câștiga sub salariul mediu. Pe de alta parte, 10% din populație ar avea venituri astronomice, dacă luăm în considerare procentul avansat de Câciu.

Continuare în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Oameni pe stradă Sursă foto aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related