Condamnare în „mafia gunoaielor” din Bihor: fostă ziaristă a încasat 3 ani de închisoare

Data:

Condamnare în „mafia gunoaielor” din Bihor. Afacerista Georgeta Trifa, fostă ziaristă de partid cu trecut penal, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare de Judecătoria Oradea, pentru depozitele ilegale de deșeuri pe care femeia, prin firma ei, Gaz Oil Gross Group SRL, le-a făcut în satele bihorene Ineu și Vadu Crișului.

Totodată, magistrații au sancționat și societatea comercială și au dispus confiscarea deșeurilor care încă zac în cele două localități.

Citește și: Filmul „Între revoluții”, regizat de bistrițeanul Vlad Petri, lansat oficial în cinematografe

Deșeurile se confiscă 

Sentința a fost pronunțată vineri de Judecătoria Oradea, după șase amânări dispuse de magistrați. Conform minutei publicate pe site-ul instanței, Georgeta Trifa a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de eliminare a deșeurilor în spații neautorizate sau prin constituirea de depozite ilegale.

De asemenea, judecătorii i-au aplicat pedeapsa complementară de interzicere a drepturilor de a fi ales în funcții publice, de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, dar și de a fi administrator într-o societate comercială, tot pe o perioadă de trei ani.

Citește și: Greva foamei pentru Alina Apostol, românca închisă în condiții grele în China

Mormane de deșeuri

Scandalul gunoaielor importate ilegal de Georgeta Trifa a izbucnit în 2020, când Garda de Mediu Bihor a descoperit, pe amplasamentele unor foste grajduri de la marginea satelor Ineu și Vadu Crișului, mormane uriașe de gunoaie aduse în România din Italia.

În acte, ar fi trebuit să ajungă la incineratoare din Chișinău și Timișoara, dar cu care firma bihoreană nu avea niciun contract. În rechizitoriul prin care au trimis-o pe Trifa în judecată în 2022, procurorii au arătat că deșeurile nu au fost valorificate în țara de proveniență, din cauza costurilor ridicate și a calității lor precare.

În schimb, probabil pe bani mai puțini, italienii le-au „aruncat” în Bihor, tratând județul ca pe o pubelă, cu complicitatea Georgetei Trifa. Care au fost sumele afacerii ilegale, procurorii n-au lămurit.

Continuare în Bihoreanul!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă colaj foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...