Aktual24 – Planul Ucrainei în cazul în care Rusia îl asasinează pe Zelenski: „Nu ne vom supune niciodată Rusiei”

Data:

Când Volodimir Zelenski a fost întrebat dacă este îngrijorat de încercările rușilor de a-l ucide, el a răspuns că nu-și poate permite să fie îngrijorat, scrie Politico.

„Dacă m-aș gândi în mod constant la asta, m-aș închide în mine însumi, foarte asemănător cu Putin acum, care nu iese din buncărul său”, a declarat liderul ucrainean într-un interviu acordat CNN luna trecută.

„Bineînțeles, gărzile mele de corp ar trebui să se gândească la cum să împiedice acest lucru să se întâmple, iar aceasta este sarcina lor. Eu nu mă gândesc la asta”, a subliniat președintele.

Citește și: Cine sunt jurnaliștii care au aplaudat atacul la adresa lui Dominic Fritz

Nu e de mirare că legislatorii ruși și bloggerii militari ultranaționaliști au format un cor care cere ca el să fie vizat. Statutul lui Zelenski ca simbol a ceea ce Occidentul consideră a fi o luptă dreaptă, abilitatea sa de a-și implora și certa aliații până când obține ceea ce dorește, dorința sa de a se strecura pe frontul de operațiuni – toate acestea l-au transformat într-o țintă.

Din cauza amenințării care planează asupra vieții sale, vizitele lui Zelenski în străinătate sunt planificate în cel mai mare secret. Oficialii ucraineni s-au înfuriat în februarie anul trecut, când o vizită planificată la Bruxelles a fost dezvaluită cu trei zile înainte de sosirea preconizată a acestuia, punând în pericol călătoria. În mod similar, guvernul Bulgariei s-a temut că o călătorie ar putea fi anulată luna trecută, dupa ce au apărut detalii în presă.

Având în vedere mizele și riscul, nu este de mirare că oficialii ucraineni tind să respingă cererile de a discuta despre ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar reuși să-l doboare pe Zelenski – sau refuză să vorbească oficial.

Și totuși, în ciuda reticenței de a se angaja public în această chestiune, există un plan, potrivit interviurilor cu oficiali și legislatori ucraineni, precum și cu analiști. Într-adevar, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat acest lucru: „Ucrainenii au planuri în vigoare – despre care nu am de gând să vorbesc sau să intru în detalii – pentru a se asigura că există ceea ce am numi «continuitate guvernamentală» într-un fel sau altul”, a declarat el anul trecut pentru CBS News.

Continuare în Aktual24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Volodimir Zelenski / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majorarea prețului gazelor cu peste 50%. Ce soluții are guvernul polonez | Aktual24

Majorarea prețului gazelor cu peste 50%. Ce soluții are...

Un europarlamentar german a fost atacat în timpul campaniei electorale. A ajuns la spital

Un europarlamentar german a fost atacat și a fost...

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA | Aktual24

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA sunt...

Măsură radicală: Marea Britanie deportează imigranții ilegali în Rwanda

Marea Britanie deportează imigranții, indiferent de originea aceastora, în...