Aktual24: Primul grănicer ucrainean ucis în momentul invaziei. Ciuruit cu amortizoare

Data:

Primul soldat ucrainean ucis în urmă cu exact un an, când Rusia a invadat Ucraina, a fost grănicerul Denys Tkach. The Guardian a publicat un amplu material dedicat acestui erou al Ucrainei.

Denys Tkach este amintit de soţia sa, care i-a spălat trupul ciuruit de gloanţe înainte de a-l îngropa în costum de mire, ca un tată iubitor, iubirea vieţii ei. Pentru cei care au luptat alături de el, Tkach a fost un om bun şi un lider.

Cărţile de istorie îl vor consemna ca fiind primul soldat ucrainean care a fost ucis în momentul în care trupele lui Vladimir Putin au pătruns în Ucraina la 24 februarie.

Citește și: Președintele CJ Bistrița-Năsăud, despre presa aservită politic: „Așa se face de când lumea!”

Sergentul-major în vârstă de 36 de ani a murit singur la scurt timp după ora 3.40 dimineaţa, în ziua invaziei, cu mai mult de o oră înainte ca preşedintele Rusiei să anunţe „operaţiunea militară specială”, corpul său fiind ciuruit de gloanţele trase de armele cu amortizor ale unor atacatori ruşi nevăzuţi.

Tkach fusese staţionat la un punct de control militar de la periferia satului Zorynivka, în estul regiunii Luhansk, unde Ucraina are graniţa cu Rusia. Cu câteva momente înainte de a-şi pierde viaţa, el ordonase retragerea celor cinci tineri aflaţi sub comanda sa, membri ai gărzii de frontieră ucrainene, subliniază The Guardian.

Un grup de soldaţi ruşi fusese reperat, cu ajutorul ochelarilor de termoviziune, care se îndrepta spre poziţia uşor fortificata a ucrainenilor, sub acoperirea zăpezii abundente. În spatele lor, o armată.

Continuarea în Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

NATO, UE și SUA consideră iresponsabile exercițiile nucleare din Rusia

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile...

Inteligența artificială îi ajută pe cercetători să identifice evreii uciși în Holocaust

Cercetători din Israel apelează la inteligenţa artificială (AI) pentru...

Comisia Europeană vrea să încheie o procedură împotriva Poloniei declanșată în 2017

Comisia Europeană şi-a anunţat luni intenţia de a pune...