Aktual24: Șeful ANPC face reclamă cârciumilor lui Pescobar, închise de ANPC

Data:

Șeful ANPC face reclamă cârciumilor lui Pescobar. Horia Constantinescu s-a filmat pe rețelele de socializare în timp ce laudă restaurantul Taverna Racilor, la trei săptămâni după ce acesta a fost închis chiar de către ANPC.

În urmă cu trei săptămâni, Taverna Racilor din Herăstrău a fost închisă și s-au dat amenzi în valoare de 140.000 de lei de către comisarii de la Protecția Consumatorilor.

Au fost găsite atunci numeroase nereguli: produse expirate, mizerie, muște. De asemenea, localul nu avea autorizație de la Primăria Sectorului 1. Restaurantul ar fi trebuit să fie închis între șase luni și un an pentru abateri repetate, însă iată că a fost redeschis vineri.

Citește și: Restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, închis de Protecția Consumatorilor. Produse expirate, muște și mizerie

Schimbare de abordare la ANPC

Însuși șeful ANPC, Horia Constantinescu, a ținut să vină la redeschidere și să facă reclamă restaurantului Taverna Racilor.

„Facem o călătorie prin ceea ce a generat noul bloc alimentar, ceea ce a generat atâta înfierbântare în mediul online. Îl avem aici pe cel mai cunoscut dintre noi doi în mediul online, Paul Nicolau”, își începe Constantinescu relatarea într-un live postat pe Facebook.

El a început apoi să laude taverna: „De la pardoseala de lemn, am trecut la covor PVC antiseptic, profesional”. Constantinescu a prezentat apoi camera de congelare, fiind plin de admirație.

„Vă arăt unul dintre blocurile alimentare exemplare, avem chiuvetă cu acționare la picior, angajatul nu pune mâinile murdare pe robinet”, a continuat Constantinescu.

Continuarea în Aktual24.ro

Taverna Racilor închisă și în Timișoara

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest a precizat, într-un comunicat transmis PRESShub, că a descoperit materii prime congelate păstrate incorect la rece, pește și fructe de mare expirate, produse din diferite categorii puse la grămadă.

„SC NEDSEA SRL – Restaurant Taverna Racilor punct de lucru Iulius Mall Timisoara, control operativ
Abateri: operatorul economic funcționează (…) fără a avea autorizație din partea Primăriei Municipiului Timișoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale.

Materiile prime (pește, fructe de mare), 271 kg, depistate in spațiile de depozitare, păstrare – spații frigorifice și congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023.

Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare.

Citește și: Taverna Racilor închisă și în Timișoara. Protecția Consumatorilor acuză mai multe nereguli


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, care intimidează prin procese în care cer despăgubiri uriașe

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, despre care...

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...