Restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, închis de Protecția Consumatorilor. Produse expirate, muște și mizerie

Data:

Restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău a fost închis de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, care au aplicat amenzi în valoare de 140.000 de lei.

Amenzile au fost date in urma unor inspecții efectuate la Taverna Racilor Herăstrău.

Controalele au relevat o serie de nereguli, printre care produse expirate, condiții insalubre și prezența muștelor.

De asemenea, s-a descoperit că localul nu deținea autorizație de funcționare din partea Primăriei. Ca urmare a acestor abateri repetate, unitatea ar putea fi închisă temporar pentru o perioadă cuprinsă între șase luni și un an.

În perioada 1 iunie – 15 septembrie, Protecția Consumatorilor a desfășurat mai multe acțiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău.

„Inițial, aceasta era administrată de SC Nedsea SRL, iar ulterior de SC Commercial Diplomatic Club SRL.

Primul control, desfășurat pe 1 iunie, a condus la aplicarea unor amenzi în valoare de 25.000 de lei, la oprirea definitivă de la comercializare a 156 de kilograme de produse alimentare și la închiderea temporară a unității până la remedierea deficiențelor”, arată Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea București-Ilfov.

Ulterior, a fost verificată măsura dispusă de oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor și s-a constatat că aceasta nu a fost respectată. Societatea a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 5.000 lei și s-a propus emiterea deciziei de închidere a unității, au precizat reprezentanții CRPCR.

Citește și Primar din Teleorman reţinut după ce ar fi agresat sexual o minoră dintr-un centru de plasament – PNL îl exclude din partid

În data de 3 iunie, s-a constatat că deficiențele au fost remediate.

Următoarea inspecție la aceeași unitate a avut loc pe 22 iunie, când s-au aplicat amenzi în valoare de 75.000 de lei, s-au oprit definitiv de la comercializare 84 de kilograme de produse alimentare și s-a închis temporar unitatea până la remedierea problemelor.

Totodată, s-a propus suspendarea temporară a activității pentru o perioadă de la șase luni la un an, din cauza abaterilor repetate și a practicilor comerciale incorecte.

În data de 28 iunie, s-a emis decizia nr. 259 privind închiderea temporară a unității pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru SC Nedsea SRL, titrează Reporter24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto – LIbertatea

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...