Tânăr doctor: „Mă trezesc cu plicul în birou, nici nu știu de unde e. Nu-mi permit să comentez, că zbor din sistem”

Data:

Un utilizator al forumului online Reddit România relatează discuția pe care a avut-o cu un prieten apropiat, medic, care a recunoscut că ia șpagă. Respectivul medic a menționat că dacă refuză să încaseze banii riscă să „zboare din sistem”, potrivit Aktual24.

„Am un amic, căruia nu-i voi divulga specialitatea, care are un salariu decent, și, oroare!, ia șpagă. Are bine sub 40 de ani – și l-am întrebat zilele astea – când mi-a și zis, de altminteri: ‘C…e, cum te împaci cu situația asta? Condiționezi actul medical de șpagă??’.

Răspunsul lui, super crispat: ‘Băi, mă trezesc cu plicul în birou, de cele mai multe ori nici nu știu de unde e. Nu-mi permit să comentez, pentru că dacă o fac zbor din sistem, sau sunt tras pe dreapta și nu pot să-mi mai fac meseria pentru care am învățat 11 ani. Pur și simplu taci și aia e. Nu, nu condiționez actul medical de șpagă, și nici doctorii corupți masiv nu o fac’.

Îmi e prieten omul ăla, și mai e și medic bun și super inteligent, dar mi s-au taiat genunchii povestind asta. Oameni buni, puteți fi convinși că, cu ceva excepții notabile, șpaga merge. Și tot va merge”, este relatarea postată pe Reddit Romania.

Citește și: Aktual24 – Buzatu are trei avocați, cum vor să-l scape din arest: „Este diabetic și are câteva alte afecțiuni, este salutat de oameni pe stradă. Nu am văzut în ochii lui vreo licărire de a părăsi țara”

Reacțiile au fost împărțite, în dezbatere intervenind și mai mulți medici.

„Am o rudă doctor, refuză șpăgi și atenții constant. Toate bătrânele ziceau ori că nu au venit cu ce trebuie ori că nu se mai fac bine. Nu sunt de vină doar doctorii, e toată societatea stricată și mai durează până își revine”, a replicat un internaut.

„Am o cunoștință doctor și zice că unii pacienți intră în panică dacă nu pot să dea șpagă. Fugeau după el pe holuri”, a relatat altcineva.

„Coleg în prima lună, vine pacienta cu o găină întreagă. O refuză, începe să plângă pacienta, că de ce refuză, că are ceva grav, plânsete, fugit după el prin salon”, a completat un alt internaut.

Un alt medic, rezident, a ținut să relateze și el cu ce se confruntă.

„E cel mai penibil când trebuie să fugi de pacient/aparținători. Să vezi ce ‘distractiv’ e când îți bagă direct în buzunar și tu îi bagi înapoi și se alternează treaba asta de câteva ori până trebuie să pleci că nu ai ce face. Și oamenii se și simt prost cumva că nu iei, o iau în nume de rău”, a explicat medicul.

Continuare în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related