Aktual24 | Viktor Orban în Kazahstan: „Maghiarii au venit din Est”

Data:

Viktor Orban în Kazahstan s-a pozat joi cu căciula de blană alături de președintele țării, Kassym-Jomart Tokayev. Premierul Ungariei a arătat că maghiarii au ajuns în Europa „venind din est”.

Premierul Orban i-a reamintit președintelui kazah că maghiarii au venit în Europa dinspre est, iar poporul maghiar crede că viața este o alianță între strămoși, cei care trăiesc astăzi și urmașii lor. În acest sens, kazahii fac parte din viața maghiarilor, deoarece fac parte dintr-o istorie comună, relatează Hungarian Conservative.

Viktor Orban a declarat că aprovizionarea cu energie a Ungariei este o problemă cheie și a precizat că este important pentru Ungaria să poată primi petrol nu doar din Rusia, ci și din Kazahstan. El a adăugat că volumul petrolului primit nu este încă semnificativ, dar canalele au fost deschise.

Premierul și-a exprimat recunoștința față de președintele kazah pentru că a permis MOL să participe la producția de gaze în Kazahstan, pentru implicarea Ungariei în dezvoltarea energiei verzi locale și pentru oportunitatea de cooperare în industria nucleară.

Citește și: Echipa de volei ucraineană SC Prometey Dnipro va juca la Mioveni meciurile din Liga Campionilor

În deschiderea întâlnirii, Tokayev a remarcat originea turcică a lui Orban, spunând că premierul ungar „a venit în patria strămoșilor”, relatează Agenția Anadolu.

„Vă mulțumesc că ați acceptat invitația mea și că ați efectuat o vizită oficială în Kazahstan, precum și că ați luat parte la summitul aniversar al Organizației Statelor Turce. Fără îndoială, această vizită va da un nou impuls cooperării dintre cele două țări. Sunt sigur că negocierile de astăzi vor fi fructuoase”, a declarat el.

Orban a spus că maghiarii vin în Kazahstan „cu mare plăcere”, deoarece cele două națiuni sunt legate de „rădăcini comune milenare”.

Continuare în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

China – Rusia, o nouă axă revizionistă? | Revista22

China - Rusia, o nouă axă revizionistă? Washingtonul a...

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile internaționale

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. De ce este Skynex o armă precisă | Aktual24

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. Kievul...