Alegeri locale generale în Republica Moldova. 35% prezență la vot la ora 17.00

Data:

Alegeri locale generale în Republica Moldova. Cetățenii urmează să aleagă duminică 898 de primari și 11.058 de consilieri în consiliile locale de nivelul I și II.

Pentru cele 898 de mandate de primar s-au înregistrat în cursa electorală 3.297 de persoane, iar pentru 11.058 de mandate de consilier – 45.775 de persoane. Pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău au fost înregistrați douăzeci și șapte de candidați. La urnele de vot sunt așteptați 2.758.810 de alegători, informează Ziarul de Gardă.

Cu două zile înainte de desfășurarea scrutinului, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis anularea înregistrării la alegeri a candidaților partidului Șansă, afiliat oligarhului Ilan Șor. Astfel, în dreptul tuturor concurenților electorali din partea partidului Șansă, va fi aplicată ștampila cu mențiunea RETRAS.

Potrivit Ziarului de Gardă, Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că, până la ora 17.00,  un milion de cetățeni și-au exercitat dreptul la vot, aproximativ 35% dintre alegători. 55,21% sunt femei, iar 44,79% sunt bărbați.

„(…) În primul rând, eu am votat așa cum am făcut-o de fiecare dată și voi vota mereu pentru că democrația se ține pe votul nostru. Vreau să-i îndemn și cu această ocazie pe toți cetățenii R. Moldova să meargă la vot, pentru că votul înseamnă puterea poporului și noi cu toții vrem să trăim într-o țară și în localități care sunt guvernate de puterea poporului. Eu am votat pentru oameni în care am încredere că vor munci cinstit, responsabil, dedicat, pentru binele chișinăuienilor și, evident, am votat pentru oameni care vor pune umărul pentru ca noi cu toții să realizăm proiectul de integrare europeană al R. Moldova (…)”, a declarat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, după ce a votat la alegerile de duminică.

Citește și: Elena Lasconi, criticată de propria fiică pentru că a votat DA la referendumul pentru familie: Sunt dezgustată și dezamăgită

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziarul de Gardă)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova de către România

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova...

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Filmau protestul organizat de autoritățile separatiste

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Viorica Tătaru...