O pensionară de 82 de ani din Moscova protestează împotrivă „criminalului” Putin | Aktual24

Data:

O pensionară de 82 de ani din Moscova protestează împotrivă „criminalului” Putin. Vineri, poliția rusă a arestat peste 80 de persoane care au participat la proteste în memoria opozantului rus Alexei Navalnii, care a murit vineri în închisoare.

Protestele au fost timide, doar câteva sute de oameni ieșind în stradă în întreagă Rusie, țară cu o populație de aproape 150 de milioane de locuitori.

Potrivit site-ului independent Meduza, la Nijnii Novgorod, manifestanții s-au adunat în fata clădirii Ministerului de Interne local, unde jurnalista Irina Slavina a murit prin autoincendiere în 2020.

Potrivit proiectului media pentru drepturile omului OVD-Info, 12 persoane au fost arestate. Ulterior, acestea au fost eliberate fără nicio acuzație.

Citește și: Doi medici s-au bătut ca să opereze un pacient. Conducerea a chemat poliția

Arestați și doi jurnaliști

Arestări au avut loc, de asemenea, la Sankt Petersburg, unde poliția a dispersat adunări la un monument dedicat victimelor represiunii politice.

Canalul de telegrame Zaks.ru a informat că zeci de persoane au fost arestate, inclusiv doi jurnaliști – fotograful Novaya Gazeta Alexey Dushutin și jurnalista RusNews Elina Kozich.

Deputatul Adunării Legislative din Sankt Petersburg, Boris Visnevski, a anunțat că jurnaliștii au fost eliberați la scurt timp după ce au fost arestați.

Canalul de telegrame Rotonda a postat o înregistrare video în care se vede cum politia imobilizează mâinile și picioarele unei persoane și o transporta într-o duba. Canalul a raportat că alte zece persoane au fost de asemenea arestate, ceea ce face un total de cel puțin 20 de arestări în Sankt Petersburg.

Citește și: Soșoaca l-a suspendat pe soțul ei din funcția de prim-vicepreședinte al partidului SOS

O pensionară de 82 de ani din Moscova protestează împotriva lui Putin

Arestări au avut loc și la Piatra Solovețski, un monument din Moscova dedicat victimelor represiunilor politice, unde unii locuitori au sosit cu flori. Iuliya Petrova, jurnalista la RusNews, s-a numărat printre cei arestați. Ea a fost eliberată ulterior.

O persoana, Maxim Sokolov, a fost bătută după arestare, a declarat prietena sa. Canalul Telegram SOTA a postat imagini video cu arestarea violentă a lui Sokolov. Numărul exact al arestărilor din Moscova nu este cunoscut. OVD-Info raportează că cel puțin șapte persoane au fost arestate.

Continuarea în Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie. Franța a trimis acolo unități de elită | Aktual24

Parisul a trimis unități de elită in Noua Caledonie...

Președintele Iranului, implicat într-un accident de elicopter. Căutările sunt dificile

Președintele Iranului, implicat într-un accident de elicopter, în nord-vestul...

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...