Amenajarea centrului expozițional de la Cazinoul din Constanța va costa 1,5 milioane de euro | Info Sud-Est

Data:

Primăria Constanța a semnat, zilele trecute, contractul pentru realizarea conceptului artistic și execuția proiectului de amenajare a centrului expozițional de la Cazinoul din Constanța. Valoarea totală ajunge la un 1,5 milioane de euro.

Termenul de realizare și montare a expozițiilor este iulie 2024, conform contractului. Acesta poate fi prelungit în funcție de amânările apărute în privința datei de finalizare a lucrărilor de la monumentul istoric.

Potrivit documentului vor avea loc expoziții la subsolul, parterul și etajul 1 al Cazinoului. Iată ce teme vor avea acestea:

1. Expoziție cu caracter permanent – la subsol, cu tematică legată de Istoria naturală şi a ecosistemului marin, incluzând circuit și spațiu cu acces public general, suprafață totală 390,6 m², din care: 69,8 sala (S14 subsol); 172 (sala 515 subsol); 148,80 m² (sala S16 subsol);

Citește și: Leonard Zăicescu despre antisemitismul din România: Antisemiții continuă să rămână pedepsiți

2. Expoziție cu caracter permanent – la parter, având tematică generală legată de istoria Cazinoului, cu sub-teme precum curentul Art Nouveau în România, personalități istorice, Inginerul Anghel Saligny, istoria Portului Constanţa, a navigației maritime, suprafață totală – 305 m² (sala P07 parter).

3. Expoziție temporară la etaj, a cărei tematică va gravita în jurul vieții artistice a Cazinoului, suprafaţa totala 213m². (sala de Bal etaj 1).

4. Expoziție temporară- parter, recepție sala P06, având tematici conexe legate de design, arhitectura, artă, în sala care adăposteşte funcția de casa de bilete; magazin de suveniruri – suprafață totală 98,8 m².

5. Realizarea proiectelor editoriale şi producția cataloagelor, în limbile română şi engleză, cataloage care să ofere vizitatorilor informații detaliate şi imagini legate de temele propuse pentru expozițiile din parter si subsol. Cataloagele vor avea un format editorial şi grafic propus de ofertanţi şi vor avea aproximativ 96 de pagini + coperți.

Continuarea, în Info-sud-est.ro

Citește și: Cum a fost schimbată judecătoarea din dosarul „2 Mai”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Info-sud-est.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related