Rusia vrea să își extindă apele teritoriale în Marea Baltică | Argeșul Online

Data:

Rusia vrea să își extindă apele teritoriale în Marea Baltică, potrivit unui proiect de propunere a Ministerului Apărării de la Moscova, citat de mai multe ziare nordice de azi.

Această ”extindere”, despre care vorbește Kremlinul, ar încălca granițele maritime ale Finlandei și ale Lituaniei, pentru că rușii vizează și zona enclavei Kaliningrad (Königsberg).

Potrivit ziarului finlandez de limbă suedeză Svenska Yle, informațiile de mai sus apar într-un document publicat pe site-ul guvernului de la Moscova. Dacă intențiile rușilor sunt veridice, atunci ar fi vorba despre un conflict deschis între Rusia și NATO. Pentru că nici Finlanda și nici Lituania nu sunt dispuse să cedeze din apele lor teritoriale rușilor.

Citește și: Leonard Zăicescu despre antisemitismul din România: Antisemiții continuă să rămână pedepsiți

”Finlanda ar trebui să spună clar că nu va accepta o schimbare unilaterală din partea Rusiei”, a declarat locotenent-colonelul Joakim Paasikivi, profesor de strategie la Academia Militară Suedeză, citat de ziarul Aftonbladet. De menționat că lt.col Paasikivi (63 de ani) deține și cetățenie finlandeză, el fiind etnic finlandez. El e strănepotul unui fost președinte finlandez, Juho Kusti Paasikivi.

Președintele finlandez Alexander Stubb a declarat presei de acolo că Rusia nu a comunicat încă nimic Finlandei pe această temă. ”Finlanda acționează așa cum o face întotdeauna: cu calm, fără patimă și pe baza faptelor”, a scris președintele Stubb pe rețeaua X.

Autoritățile de la Vilnius consideră că schimbarea granițelor în Marea Baltică e o nouă provocare și tentativă de intimidare a țărilor vecine.

Continuarea, în Argesulonline.ro

Citește și: Cum a fost schimbată judecătoarea din dosarul „2 Mai”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Numărul celor care devin musulmani este în creștere în România | Ziarul de Iași

Numărul celor care devin musulmani este în creștere în...

Super Rally la Alba Iulia: zeci de mașini puternice pe străzile din oraș | Alba24.ro

Super Rally la Alba Iulia. Spectatorii vor putea vedea...

Puși să muncească în folosul comunității: medici, profesori, judecători și foști primari | Ziarul de Iași

Puși să muncească în folosul comunității. Numărul persoanelor care...