Anchetă deschisă de Comisia Europeană împotriva TikTok, pentru încălcări în protecția minorilor

Data:

Anchetă deschisă de Comisia Europeană împotriva TikTok, pentru presupuse încălcări ale normelor de protecție a minorilor.

Forul a anunțat, luni, că a inițiat o acțiune oficială împotriva TikTok pentru a investiga presupusele încălcări ale normelor de protecție a minorilor, în temeiul unei legi istorice privind controlul conținutului digital.

Procedura declanșată la nivelul Uniunii Europene vizează evaluarea modului în care TikTok a aplicat Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA) în domenii legate de protecţia minorilor, transparenţa publicităţii, accesul la date pentru cercetători, precum şi gestionarea riscurilor legate de proiectarea dependenţei şi de conţinutul dăunător.

Citește și Interlopul din Poliţie: Povestea găștii agentului Potre, implicate în șantaj, falsuri, trafic de influență și furt

Anchetă deschisă de Comisia Europeană împotriva TikTok

„Deschidem o investigație în cazul #TikTok pentru suspiciuni de încălcare a transparenței și a obligațiilor de protecție a minorilor”, a declarat comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, la X, anunțând procedurile împotriva aplicației de partajare video deținută de compania chineză ByteDance.

Comisia Europeană a explicat că a deschis „o procedură formală” pentru a stabili dacă TikTok a încălcat Regulamentul privind serviciile digitale (DSA).

Este vorba despre a doua procedură de acest tip în cadrul noilor norme europene, după ancheta deschisă în decembrie asupra X (fostul Twitter). (Monitorul de Cluj)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...