Secretarul unei primării de comună, milionar din afaceri cu statul pe numele mamei de 73 de ani

Data:

Radu Dima apare asociat cu omul de afaceri Radu Sacagiu și cu patronii Riva prin intermediul mamei sale, septuagenară, și a soției, care locuiește în SUA. El nu are nimic pe numele lui, deși conduce un Audi Q8 de 100.000 de euro, „împrumutat de la mama”.

În ultimii doi ani, au ras zeci de contracte cu primăriile rurale din Moldova pentru iluminatul public. Toate achizițiile sunt prin negociere directă, fără licitație: consultantul Riva Systems făcea și proiectarea, impunând primarilor și executantul.

Radu Dima are un salariu de 1.000 de euro la stat, dar afacerile familiei îi aduc profit de sute de mii de euro anual. Mama lui a cumpărat două apartamente în Tg. Cucu, în blocul din spatele Curții de Apel, care ulterior au fost donate tot fiului.

„Eu stau cu chirie, plătesc 100 de euro/lună”, spune Radu Dima, care nu recunoaște niciuna din afacerile familiei. Sărac lipit pământului în declarația de avere, putred de bogat când se iau în calcul averile părinților și a soției sale.

Citește și: Maia Sandu: Mulțumim poporului american pentru ajutorul substanțial și generos VIDEO

Radu Daniel Dima, secretarul comunei Bârnova, locuiește, cu chirie, la o bătrână din localitatea vecină. Dar mama, Elena Dima, și soția, Maria Diana Roșca, sunt asociate în SRL-uri cu profituri anuale de milioane de lei. Într-un singur an, 2021, cele două societăți au înregistrat profituri cumulate de peste 4,3 milioane de lei.

Dezvăluire: ambele firme au contracte cu primăriile comunale pentru modernizarea iluminatului public stradal. Mama, o femeie de 73 de ani, și soția, mutată în SUA, au prins zeci de contracte finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Secretarul Dima nu are, oficial, nicio mașină. Însă, conduce ba un Audio Q8, hibrid, de 100.000 euro al mamei pensionare, dar cu afaceri, ba un Porsche al prietenului Radu Sacagiu, cel cu care mama și soția sunt combinate în afaceri.

Cu prieteni milionari din imobiliare cu care s-a și asociat, cu mama și soția milionare din afaceri cu primăriile comunale, Radu Daniel Dima activează pe mai departe ca secretar la Bârnova pentru nici 5.000 de lei net pe lună.

Investigația completă poate fi citită în Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related