„Sfântul” Chirica a mințit: are împuternicire în bancă la o firmă care nu-i aparține

Data:

Un primar care are împuternicire în bancă la o firmă care nu-i aparține e un caz rarisim la nivel de mari orașe”, a spus Septimius Pârvu, analist și expert în bună guvernare. Mihai Chirica a ascuns dreptul său de semnătură în firma Eurodesign, deși a fost întrebat direct de către REPORTER DE IAȘI.

Primarul i-a mințit pe ieșeni fără să clipească, în 2018. A recunoscut după cinci ani, când i-am prezentat dovezile: dreptul său de semnătură și extragerea soției din contul unei firme care nu le aparține.

Pe Eurodesign Consulting s-a construit Domeniul de la Frasin de sute de mii de euro, cu biserică în curte pentru Sfântul Chirica. Primarul n-a recunoscut niciodată legătura cu firma, spunând că e a fratelui său. Anual, veniturile Eurodesign sunt realizate în cea mai mare parte din banii plătiți de Cătălin Drăgan, prietenul apropiat al primarului.

Citește și: Cele mai sărace localități din România: venituri cât ale unei familii de pensionari speciali, dar cheltuieli de milioane

Chirica i-a semnat acestuia avizul de oportunitate și un PUZ în 2020, exact după ce Drăgan vărsase bani în contul Eurodesign. Urmarea: PUZ-ul a fost anulat la cererea Prefecturii.

Conflictul de interese și incompabilitatea primarului Mihai Chirica au fost analizate de juriști: „E un caz pentru ANI”. 21 noiembrie 2018.

Primarul Mihai Chirica a răspuns unei întrebări directe adresate de REPORTER DE IAȘI: „Aveți drept de semnătură în bancă pentru firma Eurodesign Consulting?”. „Nu și n-am de ce să am pentru că are administrator.” A mințit.

Investigația completă poate fi citită pe Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...