Antibioticele pentru copii lipsesc din farmaciile din Cluj

Data:

În plin sezon al virozelor încep să existe penurie de medicamente în farmaciile clujene, mai ales la antibioticele pentru cei mici care sunt mai predispuși să se îmbolnăvească.

Părinții preferă de cele mai multe ori să le ofere celor mici antibiotice sub formă de sirop deoarece sunt mai ușor de înghițit de cei mici decât pastilele.

Reporterii monitorulcj.ro au verificat mai multe farmacii pentru a vedea dacă se găsesc antibiotice sub formă de sirop pentru copii și care lipsesc.

Citește și: Procurorul Cristian Ardelean: Ultima speranță ca mii de dosare să nu se închidă este Curtea de Justiție a UE

Într-una dintre farmacia, singurul medicament pentru copii care conținea ibuprofen era Nurofen, însă doar sub formă de comprimate. Farmacista a declarat reporterilor că există alternative pentru cei mici, dar prețurile sunt mai ridicate. La o altă farmacie situația era asemănătoare.

Antibioticele precum ambroxol sau paxeladine lipseau. Alexandra, o farmacistă din Cluj-Napoca a stat de vorbă cu reporterii monitorulcj.ro și a declarat că de exemplu acidul clavulanic nu mai este pe raft din cauza pandemiei de COVID-19.

„Nu avem augumentin, toate concentrațiile, amoksiklav, Zinnat. Asta din ce ne-a spus reprezentantul Sanofi. Cumva din cauza covid-ului, cererea a fost prea mare și s-a terminat cu șase luni înainte stocul de acid clavulanic. Un lucru mai oficial de atât nu am primit”, a declarat pentru monitorulcj.ro Alexandra.

Întrebată de penuria cu ibuprofen din farmacii, Alexandra a declarat că în urmă cu mai mult timp a fost o problemă cu producătorul nurofen, perioadă în care au fost restrase toate, nu doar siropurile.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Repercusiunile pandemiei asupra natalității în județul Iași | Ziarul de Iași

Repercusiunile pandemiei asupra natalității în județul Iași sunt tot...

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...