Ateliere pentru tineri, de informare și conștientizare a riscurilor traficului de persoane, la Câmpulung și Pitești

Data:

ONG-urile care derulează proiectul „STOP-AT – Traficul de persoane” organizează ateliere pe 5-6 mai, la Câmpulung Muscel, și pe 19-20 mai, la Pitești, destinate tinerilor cu vârstă între 16 și 24 ani, având ca scop informarea și conștientizarea riscurilor traficului de persoane și a violenței de gen, precum și prevenirea timpurie a acestora.

„Tinerii participanți vor putea deveni Ambasadori în lupta împotriva traficului de persoane, acționând în comunitatea lor. Aceștia vor putea susține sesiuni de informare în școlile sau grupurile de tineri din care fac parte și vor utiliza indicatorii care pot preveni și identifica timpuriu traficul de persoane”, se arată în descrierea evenimentelor pe website-ul oficial al proiectului.

Pe 5-6 mai, la Câmpulung Muscel, tinerii care participă la atelierul organizat de Asociația Valoare Plus vor primi o serie de informații utile și exemple de la trainerii organizațiilor partenere, ECLER și respectiv G4Media:

Silvia Tăbușcă este coordonator al Programului de Securitate Umană la Centrul European pentru Educație Legală și Cercetare (ECLER), director al Centrului pentru Drepturile Omului, Migrației și lector la Universitatea Româno-Americană. Are o experiență de peste 10 ani în sfera dreptului internațional al omului, cu o atenție concentrată asupra non-discriminării și securității umane, expert în combaterea traficului de persoane.

Este recunoscută drept consultant și trainer în cadrul instituțiilor afiliate Organizației Națiunilor Unite, INTERPOL, Consiliul Europei și GRETA. De asemenea, este evaluator extern al Comisiei Europene pentru evaluarea directivelor europene transpuse de către România.

Alex Costache este jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în reportaje și investigații, în special pe domeniul justiției, abordând inclusiv subiecte legate de traficul de persoane. Recent, a fost corespondent special Știrile TVR în Ucraina.

Mai multe informații despre proiect pot fi aflate pe website https://stopat.ecler.org/ și pagina de Facebook https://www.facebook.com/STOP.AT.traficul

Jurnaliștii care sunt interesați să participe la atelier sunt invitați să contacteze organizatorii la adresa contact@ecler.org.

__________________

Material realizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tenorul Ștefan von Korch şi pianistul Alexandru Burcă vă invită la concertul Granada – Ecouri Mediteraneene pe 30 mai 

Tenorul ŞTEFAN von KORCH şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ vă invită în Opereta LOUNGE

Programul din Opereta Lounge pentru mai

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian anunţă programul din OPERETA LOUNGE pentru luna Mai

Chestiunea armeană în arhivele diplomatice românești. Lansare de carte la editura VREMEA

Lansare de carte la editura VREMEA: Chestiunea armeană în arhivele diplomatice românești