Autoritățile din Taiwan acuză China că simulează un atac asupra insulei

Data:

Taiwanul a acuzat, sâmbătă, armata chineză că simulează un atac asupra insulei, China intensificându-şi represaliile după vizita la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA Nancy Pelosi şi suspendând dialogul Beijing-Washington privind climatul, potrivit news.ro.

Vizita lui Nancy Pelosi a fost percepută ca o „provocare” de Beijing, deoarece Washingtonul se angajase să nu mai aibă relaţii oficiale cu teritoriul insular revendicat de China. 

Citește și: Câți bani europeni riscă să piardă România: 10 miliarde de euro, potrivit ministrului Fondurilor Europene

În replică, diplomaţia chineză a anunţat vineri seară „suspendarea” mai multor înţelegeri cu Statele Unite, în special pe probleme de justiţie, lupta anti-drog, dar şi schimbarea climatică. 

Pe frontul militar, China continuă sâmbătă cele mai mari exerciţii organizate vreodată în jurul Taiwanului. Acestea urmează să dureze până duminică la prânz (4:00 GMT) şi sunt prezentate ca antrenament pentru o „blocadă” a insulei.

Autorităţile taiwaneze au anunţat sâmbătă că au detectat „mai multe” avioane şi nave chineze în strâmtoarea Taiwan, între insulă şi China continentală.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Plimba avioanele de pomana . China nu poate cuceri Taiwanul .Costurile unei astfel de interventii sunt imposibil de apreciat . Taiwanul are legaturi mult prea puternice pe continent , in China si are in acelasi timp sprjinul militar total al SUA .Exemplul Rusiei nu poate fi repetat . Comunismul pierde iar de data asta in fata tehnologiei Occidentale si in fata sanctiunilor economice .China nu poate ataca terestru Taiwanul .Pot doar bombarda dar asta devine practic o eroare militara de proportii . Replica va deveni pe masura .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...

Efectul sancțiunilor împotriva Rusiei și Iranului este limitat, dar nu prea există alternativă

Sancțiunile împotriva Iranului există de 40 de ani iar...