Autoritățile din Taiwan acuză China că simulează un atac asupra insulei

Data:

spot_img

Taiwanul a acuzat, sâmbătă, armata chineză că simulează un atac asupra insulei, China intensificându-şi represaliile după vizita la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA Nancy Pelosi şi suspendând dialogul Beijing-Washington privind climatul, potrivit news.ro.

Vizita lui Nancy Pelosi a fost percepută ca o „provocare” de Beijing, deoarece Washingtonul se angajase să nu mai aibă relaţii oficiale cu teritoriul insular revendicat de China. 

Citește și: Câți bani europeni riscă să piardă România: 10 miliarde de euro, potrivit ministrului Fondurilor Europene

În replică, diplomaţia chineză a anunţat vineri seară „suspendarea” mai multor înţelegeri cu Statele Unite, în special pe probleme de justiţie, lupta anti-drog, dar şi schimbarea climatică. 

Pe frontul militar, China continuă sâmbătă cele mai mari exerciţii organizate vreodată în jurul Taiwanului. Acestea urmează să dureze până duminică la prânz (4:00 GMT) şi sunt prezentate ca antrenament pentru o „blocadă” a insulei.

Autorităţile taiwaneze au anunţat sâmbătă că au detectat „mai multe” avioane şi nave chineze în strâmtoarea Taiwan, între insulă şi China continentală.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Plimba avioanele de pomana . China nu poate cuceri Taiwanul .Costurile unei astfel de interventii sunt imposibil de apreciat . Taiwanul are legaturi mult prea puternice pe continent , in China si are in acelasi timp sprjinul militar total al SUA .Exemplul Rusiei nu poate fi repetat . Comunismul pierde iar de data asta in fata tehnologiei Occidentale si in fata sanctiunilor economice .China nu poate ataca terestru Taiwanul .Pot doar bombarda dar asta devine practic o eroare militara de proportii . Replica va deveni pe masura .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Azerbaidjan amenință Armenia cu acțiuni militare | Aktual24

Azerbaidjan amenință Armenia că va întreprinde acțiuni militare la...

Lituania pregătește planuri de evacuare în cazul unui conflict armat

Autoritățile din Lituania își pregătesc planurile pentru evacuări în...

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației. Considerat un regim...

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden. Constantin Dan Cazacu...