Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, din Autostrada Transilvania, vor începe abia anul viitor | Bihoreanul

Data:

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, de 28,55 kilometri, parte din Autostrada Transilvania, vor începe abia de anul viitor.

Lucrările ar începe, astfel, la aproape doi ani după ce o asociere condusă de firma orădeană Precon Transilvania a câștigat licitația organizată de Companie în acest scop și la un an după semnarea contractului. Un fost secretar de stat din Ministerul Transporturilor îl acuză pe actualul ministru Sorin Grinceanu că „a blocat cinic” lotul din Bihor.

CNAIR a emis ordinul de începere a contractului pentru lotul Chiribiș – Biharia abia cu data de „mai 2025”, practic la doi ani de la câștigarea licitației și la un an după semnarea contractului, a anunțat site-ul economedia.ro, citându-l pe fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Horațiu Cosma.

„Este o situație fără precedent prin care Ministerul Transporturilor și CNAIR mai pun încă un an de întârziere pentru lotul Chiribiș – Biharia”, comentează jurnaliștii, amintind că semnarea contractului dintre CNAIR și asocierea de firme care a câștigat licitația a avut loc doar în luna aprilie a acestui an, la aproape un an după finalizarea procedurii, în iunie 2023.

Citește și: Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, avocatul trimis de AUR în Parlamentul European

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia mai întârzie

„Mizerabil până la capăt. Sorin Grindeanu blochează cinic încă de un an Autostrada Transilvania în județul Bihor (…) Grindeanu sabotează cu bună știință Autostrada A3 Transilvania”, a mai spus fostul secretar de stat Horațiu Cosma.

Citește și: De ce luptă Azota Popescu pentru schimbarea adopțiilor din România și câți președinți de țară s-au obosit să îi răspundă

Inițial, surse din CNAIR au afirmat că informația privind ordinul de începere a lucrărilor abia din „mai 2025” ar fi fost rezultatul unei erori materiale, deoarece un asemenea ordin se emite de obicei după semnarea contractului cu valabilitate imediată, nu peste un an, ca în acest caz.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: captură video / Marin Marian)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...