Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. De ce nu funcționează | Ziarul de Iași

Data:

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. Deși ar trebui să primim câte 50 de bani pentru fiecare sticlă, PET și doză de metal pe care le reciclăm, SGR nu mai prezintă de fapt nicio garanție că funcționează. Cel puțin, nu în toate magazinele.

Citește și: Peste 30 de filme în premieră națională, la Festivalul Filmului European. Evenimentul ajunge și la Chișinău

„Unde să țin ambalajele astea: pe masa din sufragerie?”

După nici 6 luni de la implementare, noile aparate de colectare smart din Iași au început să întâmpine probleme tehnice. În timp ce unele abia dacă mai scanează produsele, altele s-au defectat de-a binelea și au fost scoase din uz pentru zile întregi.

Unii ieșeni au fost nevoiți să plimbe sacii plini de sticle de la un magazin, la altul.

„ Când am reușit și eu să umplu un sac mai mare cu sticle pentru reciclat și l-am cărat după mine într-un supermarket din Păcurari, la Kaufland, acolo m-am trezit că aparatul e închis. Nu funcționa. Și asta a durat 4 zile, de vineri până luni. Vă dați seama ce situație penibilă…

Acum mă plimb cu portbagajul plin de pet-uri prin oraș și caut aparate care merg”, s-a plâns un ieșean din zonă.

Într-adevăr, aparatul din parcarea Kaufland Păcurari a stat mai multe zile închis complet, cu afișe lipite pe el pe care scria „REVIZIE TEHNICĂ”. Astfel de situații de nefuncționalitate au fost sesizate și în zona Gării, unde echipamentele s-au blocat în fața clienților, în timp ce unii angajați ai magazinelor încercau să le găsească problema.

Citește și: De ce luptă Azota Popescu pentru schimbarea adopțiilor din România și câți președinți de țară s-au obosit să îi răspundă

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri

Un alt client al unui supermarket Kaufland, care venise cu 20 de sticle de bere de 0,33 litri, identice, la reciclat, a avut surpriza să constate că Sistemul de Garanție-Returnare i-a citit doar trei sau patru sticle.

„Le-am cumpărat pe toate odată, toate au inscripția de returnare pe ele. Nu vrea să le ia, oricât aș insista. Mi-i și jenă să mai insist, că deja s-a făcut coadă după mine.”, ne-a explicat ieșeanul în cauză. Singura lui explicație ar fi că a ținut sticlele pe balcon 4-5 zile, gândindu-se că de la umezeală să se fi deteriorat inscripția.

„Unde să țin ambalajele astea: pe masa din sufragerie?”, ne-a întrebat bărbatul. APM Iași confirmă o parte din problemele acestui program

Articolul integral, în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU
 1. Statul…vrea numai să câștige. Pentru asta inventează tot felul de tâmpenii din astea.
  20 sticle bere × 0,5lei=10 lei
  3 sticle bere × 0,5 lei=1,5 lei
  10 lei-1,5lei=8,5
  Ieșanul a pierdut 8,5lei.
  Halal afacere românească. Profită doar statul. N’așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania electorală | Reporter24

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania...

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025 | Argeș Sport

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025,...

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată | Banatul Azi

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată. Tendința a...