Autostrada Unirii: două licitaţii suspendate. Valoarea contractelor: aproape 100 mil. lei

Data:

Autostrada Unirii: Două licitaţii în relaţie cu proiectul de construire a autostrăzii A8 au fost suspendate.

Decizia a venit înainte de depunerea ofertelor, astfel încât CNAIR să aibă timp pentru a răspunde la mai multe solicitări de clarificări venite din partea potenţialilor ofertanţi.

Este vorba despre supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie în cazul capetelor sectorului montan, secţiuni din autostrada A8 care sunt finanţate prin intermediul PNRR.

La cât se ridică valoarea contractelor pentru Autostrada Unirii

Valoarea totală a celor două contracte se ridică la aproape 100 milioane lei (fără TVA), respectiv: 46,6 milioane lei pentru supervizarea lucrărilor la secţiunea Târgu Mureş – Miercurea Nirajului şi 41,3 milioane lei pentru secţiunea Leghin – Tg Neamţ, această porţiune cuprinzând şi lucrări în judeţul Iaşi (zona Moţca).

Citește și: Cherecheș filmat într-un magazin cu telefoane mobile din Ungaria VIDEO

Ofertele la cele două licitaţii pentru Autostrada Unirii trebuiau depuse la finalul săptămânii trecute, dar, potrivit informaţiilor din sistemul naţional de achiziţii publice, ambele proceduri au fost suspendate.

„Noul termen de depunere a ofertelor va fi stabilit ulterior publicării răspunsului consolidat la solicitările de clarificare adresate de către operatorii economici interesaţi de participarea la prezenta procedură”, este explicaţia publicată de CNAIR în SEAP în cazul ambelor proceduri.

Citește și: PNL și PSD au discutat despre comasarea alegerilor din 2024

Pentru secţiunea Leghin – Tg Neamţ a fost semnat contractul

În context amintim că, în cazul contractelor de lucrări, pentru secţiunea Leghin – Tg Neamţ a fost desemnat constructorul (UMB), fiind semnat şi contractul în acest sens.

Pentru secţiunea Tg Mureş – Miercurea Nirajului (şi legătura cu A3), CNAIR a stabilit câştigătorul (turcii de la Nurol), dar la licitaţie există trei contestaţii care urmează să fie analizate de autorităţile centrale. 

Continuarea, în Ziarul de Iași

Amintim că primele două tronsoane din Autostrada Unirii A8 Tg. Mureș – Iași – Ungheni au fost scoase la licitație încă de la finalul anului trecut, așa cum a relatat presa națională.

Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, Secțiunea I: Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și legătură la Autostrada A3 – 24,4 km (inclusiv drumul de legătură în lungime de 2,4 km)

Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, Secțiunea III: Leghin – Târgu Neamț – 29,91 km.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: ZDI

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related