Cumpărăturile de Paște: piață sau supermarket? Acum sau de sărbători?

Data:

Cumpărăturile de Paște: piață sau supermarket? De frica unor posibile scumpiri ale produselor alimentare în Săptămâna Mare, mulți ieșeni au luat cu asalt piețele agroalimentare din Iași pentru achiziționarea celor necesare pentru masa de Paște.

Cum sărbătorile de Paști se apropie, cumpărăturile sunt o prioritate pentru mulți, fie că vorbim de piețele agroalimentare sau supermarketuri.

Ieri, în două mari piețe din Iași, Nicolina și Alexandru cel Bun, dar și în supermarketuri era un du-te-vino continuu. Toți, cu liste în mână și cu sacoșele pline.

Citește și Din dragoste de telemea

Prețuri mai mari în Săptămâna Mare

Unii, clienți fideli ai piețelor, ai produselor naturale, direct de la fermier. Alții, adepți ai supermarketurilor. Când vine vorba de produse ecologice și autohtone, părerile sunt împărțite.

Forfotă mare în piețele agroalimentare din Iași! Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni până la Paști, ieșenii nu pierd timpul când vine vorba de cumpărături, de prețuri mai mici sau de reduceri.

Și nici nu este de mirare, la cum umblă vorba prin târg – cum că prețurile vor crește în Săptămâna Mare, fie că vorbim de legume, produse lactate sau carne.

Cu acest gând a venit, ieri, în Piața Alexandru cel Bun și doamna Sanda V. La cei 76 de ani ai săi, femeia căra cât o duceau brațele.

Avea în sacoșe, de la carne de porc, lapte proaspăt, până la verdețuri, dar și răsaduri de ceapă. Pentru masa de Paști, se scuză ea zâmbind. Iar răsadurile, pentru prietena sa bună. 

Citește și Zilele Orașului Botoșani, festival electoral. Vor fi organizate la începutul campaniei pentru alegerile locale

Cumpărăturile de Paște: piață sau supermarket

 „Ce să fac, mamă? Îmi vin copiii și nepoții din Anglia, de Paști și umblu toată ziulica să cumpăr ce-i mai bun. De ce le iau de pe acum? Păi dacă se scumpesc tare, atunci, în ultima săptămână! Am pățit-o anul trecut și nu mai vreau.

Jumate de pensie am lăsat-o atunci în piață și mare lucru nu am luat. Așa, laptele îl bag la congelator, carnea la fel și să am totul cumpărat atunci. Să nu mai umblu.

De ce singură? Ehe, mamă, soțul a scăpat de cumpărăturile astea, de 4 ani. Sunt văduvă. Ce-l mai cicăleam, că nu lua ce trebuie niciodată! Dar, na! S-a dus”, mărturisește doamna Sanda, ușor încurcată în gânduri, pentru Ziarul de Iași.

Continuarea în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related