Banii europeni vor transforma Faleza și Valea Țiglinei din Galați

Data:

Proiectele de reabilitare şi refuncţionalizare a Văii Ţiglinei şi de revitalizare a turismului pe Faleza Dunării au fost aprobate de Consiliul Local reunit, joi, 27 iulie, în şedinţă ordinară.

Aşa cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”, un nou Orăşel al Copiilor ar putea fi amenajat prin extinderea şi transformarea Parcului „Coposu”. Iată şi principalele amenajări din cadrul proiectului: locuri de joacă, skate parc, lego land, labirint, amfiteatru, platforme pentru ateliere de creație, foișor, pavilion umbrar, piste pentru role, biciclete și alergare, zone pentru circulație pietonală, dar şi pentru animale de companie. Valea Ţiglinei va beneficia şi de amenajare peisagistică.

Citește și Cine administrează afacerea cu bătrâni din casa groazei din Târgu Mureș

De asemenea, vor fi consolidate malurile de pământ adiacente Bazei Sportive ”Siderurgistul”, vor fi realizate grupuri sanitare, podeţe, locuri de parcare, instalații sanitare, canalizare pluvială, platforme punct colectare gunoi. Proiectul mai cuprinde sistem de irigații, sistem de iluminat (rețele de curenți slabi, supraveghere video, wi-fi și amplasare de încărcătoare solare pentru telefoane, iluminat exterior) şi mobilier urban (bănci, cișmele, coșuri de gunoi).

Valoarea totală a investiției este de 68.054.047 de lei cu TVA.

Şi Faleza Dunării va fi reamenajată peisagistic. Vor fi puse în valoare monumentele de for public, fiind realizat un circuit de vizitare. În cadrul proiectului vor fi amenajate piste pentru biciclete, pentru role şi pentru alergare, traseele pietonale, locuri de joacă pentru copii (zona Parc Elice, zona Trecere bac), un skate parc, vor fi reamenajate foişorul şi gradenele, va fi amplasată o fântână arteziană, vor fi realizate puncte comerciale, grupuri sanitare, un lift pentru persoane cu dizabilități, dar şi o zonă pentru animale de companie, titrează Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related