Bazinul Olimpic Pitești, reabilitat cu greșeli de re-proiectare și plin de gândaci

Data:

La doar o lună de la redeschiderea fastuoasă, din declaraţiile arhitectului care a proiectat Bazinul Olimpic din Piteşti, la începutul anilor ’80, Mihail Naum Teodorescu, reiese că bazinul are greșeli de re-proiectare.

Arhitectul Mihai Naum Teodorescu a numit toată „reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea energetică” a Bazinului Olimpic drept „o butaforie iresponsabilă”, spunând că asupra clădirii pe care a proiectat-o au fost operate „intervenţii brutale”.

După cum scriam în toamna anului trecut, „în calitate de șef de proiect al Bazinului Olimpic Pitești, în anii ’80, arhitectul Mihail Naum Teodorescu ar fi trebuit consultat atunci când Primăria Pitești a început reabilitarea Bazinului cu fonduri europene. Numai că atât oficialii din Primăria Pitești, în frunte cu primarul Cristian Gentea, cât și firma de proiectare… l-au ignorat cu desăvârșire pe reputatul arhitect, acesta neavând nici măcar acces la documentația elaborată în vederea intervenției asupra proiectului său arhitectural”.

Citește și EXCLUSIV Bode a găsit o comisie care să-l scape de acuzațiile de plagiat (surse)

Ba mai mult, i s-a şi interzis accesul pe şantier. „Nu știm dacă în spatele acestei butaforii, elementele structurale sunt integre sau nu. Ceea ce se întâmplă este revoltător”, spunea Teodorescu.

Calitate îndoielnică a lucrărilor

La doar o lună de la inaugurarea cu fast, surle şi trâmbiţe a Bazinului Olimpic, deja au apărut primele probleme. Redăm doar câteva dintre ele, unele, relatate de către cititori care au trecut pragul Bazinului, altele făcute publice de cetăţeni pe reţelele sociale. Mai multe, în publicația Argeșul Online.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Orașul culturii” ratează fără jenă banii europeni pentru Biblioteca Județeană Gheorghe Asachi | ReporterIS

„Orașul culturii” ratează fără jenă banii europeni pentru Biblioteca...

De ce întârzie autostrada A8? | Ziarul de Iași

Actualizarea studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic pe...