BOTOȘANI – Pompier concediat după ce şi-a terorizat familia

Data:

Un pompier din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a fost condamnat definitiv pentru violență în familie, după o agresiune comisă asupra soției însărcinate, dar și asupra unui fiu. Decizia definitivă a fost pronunțată pe 22 decembrie de Curtea Militară de Apel București, după un proces început la Tribunalul Militar Iași. Bărbatul s-a ales în final cu o pedeapsă de doi ani și patru luni închisoare, dar magistrații militari au dispus suspendarea executării pedepsei.

Astfel, timp de patru ani, bărbatul va trebui să respecte mai multe măsuri și obligații, el fiind trimis să presteze și muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani sau Primăria Municipiului Botoșani. Totodată, bărbatul a fost obligat să-i plătească soției daune morale în valoare de 5.000 de lei.

În plus, judecătorii i-au interzis acestuia să se apropie de soție la mai puțin de 50 de metri sau de locuința acesteia, ori de locul de muncă, pe o durată de cinci ani.

Scene de groază în apartamentul familiei

Scenele violente s-au petrecut în noaptea de 11 spre 12 octombrie 2021, când soția pompierului a sunat la 112. Femeia vorbea în șoaptă și a anunțat că este agresată de soţ. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au sunat la interfon și, pentru că nu li s-a răspuns, ei au sunat la alte apartamente şi au reușit să intre în bloc cu ajutorul vecinilor. Când au ajuns la ușa locuinței se auzea gălăgie, iar polițiștii au sunat și au bătut în ușă, dar fără succes. Din interior, femeia le-a spus că nu are cheile, nu poate deschide, iar ulterior o voce bărbătească le-a solicitat să plece de la ușa lui. Atunci, patrula de poliție a solicitat prin dispecerat serviciul de descarcerare, precum și alte echipaje în sprijin.

Articolul complet poate fi citit în MONITORUL DE BOTOȘANI.

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...