Spital din Botoșani luat ostatic de hackeri

Data:

Spitalul de Recuperare Sfântul Gheorghe din Botoşani a fost ținta unui atac informatic de tip ransomware, în urma căruia i-a fost cerută o răscumpărare pentru decriptarea datelor de pe servere.

Atacul este similar celui din vara anului 2019, când alte patru spitale din România au fost afectate de PHOBOS. Printre acele spitale a fost şi Spitalul Municipal Dorohoi, în contextul lipsei unor soluții antivirus la nivelul infrastructurii IT&C utilizate de acestea.

Ransomware-ul PHOBOS prezintă un nivel de complexitate medie, utilizând ca metodă de infecție, preponderent, conexiunile de tip Remote Desktop Protocol (RDP).

Citește și: EXCLUSIV Premierul Ciucă a înființat un nou post de secretat general al Cancelariei, pentru o protejată a lui Emil Boc

De altfel, ceea ce este interesant este şi cum au reuşit să pătrundă hackerii în sistemul infrmatic al unităţii sanitare. Potrivit reprezentanţilor spitalului, unitatea are contracte de mentenanţă atât cu o firmă care asigură partea de soft, cât şi cu una specific pe securitatea cibernetică.

Din câte se pare, însă, chiar aşa s-a produs atacul. Poarta de intrare în sistemul informatic a fost o conexiune de la distanţă folosită de una dintre cele două firme de mentenanţă. Prin intermediul unei conexiuni RDP, hackerii au intrat în sistem şi au criptat baza de date de pe luna decembrie.

Ulterior, aceştia au lăsat şi un mesaj, în limba engleză, în care cer o o răscumpărare de trei bitcoin. Aceştia echivalează cu aproape 50.000 de euro, titrează Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...