Botoșaniul, la un pas să piardă a doua finanţare pentru Teatrul Eminescu

Data:

Botoșaniul, la un pas să piardă a doua finanţare pentru Teatrul Eminescu. Lucrările pentru reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” din municipiul Botoşani nu vor fi gata până la finalul acestui an. Aleşii locali au votat în cadrul şedinţei Consiliului Local de marţi, 28 noiembrie, pentru alocarea din bugetul local a sumei de 44 de milioane de lei pentru finalizarea acestei lucrări.

Noul termen prevăzut pentru finalizarea lucrărilor este 24 decembrie 2024, iar banii ce vor fi cheltuiţi după data de 31 decembrie 2023 vor trebui să fie acordaţi din bugetul local. Înainte de vot, fostul primar Cătălin Flutur a declarat că, în prezent, lucrările sunt la un stadiu de 53%, deşi termenul prevăzut iniţial pentru finalizarea lor era sfârşitul acestui an. Actualul primar, Cosmin Andrei, susţine însă să lucrările vor fi gata la începutul anului următor.

Înainte de vot fostul primar Cătălin Flutur a declarat că, în prezent, lucrările sunt la un stadiu de 53%, deşi termenul prevăzut iniţial pentru finalizarea lor era sfârşitul acestui an. Actualul primar, Cosmin Andrei, susţine însă să lucrările vor fi gata la începutul anului următor. ,,Cea mai mare problemă a noastră este Teatrul Mihai Eminescu. Stimați colegi, nouă ani de zile și sunt atâtea discuții. După 9 ani de zile, gradul de execuție la teatru este de doar 53%. Închipuiți-vă că mai sunt 9 luni de mandat, n-are cum să se termine, în 9 ani de zile am reușit să îl aducem la 53%. Știm prea bine că nu am licitat dotările, mobilierul, tot ce este înăuntru”, a declarat consilierul Cătălin Flutur.

Citește și Ce avere are Cătălin Cherecheș, prins în Germania: Porsche Cayenne, ceasuri de zeci de mii de euro, terenuri și case de vacanță

Procentul de finalizare a lucrărilor prezentat de acesta este mult mai mic decât cel spus de Cosmin Andrei și constructor, la mijlocul lunii octombrie, într-o vizită pe șantier. Atunci, reprezentantul firmei de construcții dădea asigurări asupra execuției lucrărilor în proporție de 80%.

„Ne mai trebuie 44 de milioane”

Fostul primar a spus că municipalitatea nu mai are suficient timp pentru a finaliza lucrările fără să piardă finanţarea. ,,Teatrul Mihai Eminescu este așa, «ca o babă cu buzele făcute» pe afară, înăuntru avem o mare, mare problemă. Ne mai trebuie 44 de milioane, dar eu nu cred că va fi timp suficient să facem diferența de 47%. De ce am trecut la proiect nefinalizat Teatrul Mihai Eminescu? Pentru că proiectul nefinalizat noi ne asumăm să-l terminăm în decembrie 2024”, a mai adăugat Flutur.

Acesta a spus că ar fi fost două variante de salvare în cazul teatrului. ,,Putem să îl trecem ca proiect nefuncțional și iarăși este o problemă, termenul de finalizare era 2026. Dacă nu-l finalizăm până în 2024, vom da toți banii europeni înapoi. De fapt, asta este corecția financiară pe care o vom primi. Stimați colegi, de ce n-am trecut teatrul ca proiect etapizat? Să explic, domnilor consilieri? Ne permitea să mutăm proiectul teatrului, care nu se va termina, pe perioada de referință 2021- 2026, tot din POR”, a fost explicația consilierului. Mai multe aflați din Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....