Ce avere are Cătălin Cherecheș, prins în Germania. Porsche Cayenne, ceasuri de zeci de mii de euro, terenuri și case de vacanță

Data:

Ce avere are Cătălin Cherecheș. Primarul din Baia Mare este putred de bogat, potrivit declarației sale de avere, care poate fi vizualizată AICI. Primarul fugar are un autoturism Porche Cayenne, 4 terenuri intravilane, 2 case de locuit și 2 case de vacanță, un ceas Rolex de 3000 de euro, un ceas Schaffhausen de 1500 de euro, un ceas Patek Philippe Nautilus de 25 de mii de euro și un împrumut acordat lui Cristian Șpan – în fapt, denunțătorul primarului la DNA – de 500 de mii de euro.

După cum PRESShub a scris, Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată de către DNA în 2018, sub acuzația că a primit bani de la doi oameni de afaceri pentru a elibera o autorizaţie de acces a autovehiculelor de mare tonaj în Baia Mare.

Cherecheș ar mai fi minţit în declaraţia de avere şi ar fi oferit mită unui partid politic, pentru ca simpatizanţii acestuia să îl voteze la alegerile locale din 2012.

Ce avere are Cătălin Cherecheș

150 de mii de euro şi 12 mii de lei ar fi primit Cătălin Cherecheş de la doi oameni de afaceri în anul 2013, pentru a elibera o autorizaţie de acces a maşinilor de mare tonaj din oraş.

Mita, spun procurorii anticorupţie, ar fi fost disimulată sub forma unor sponsorizări acordate Primăriei Baia Mare şi clubului municipal de handbal.

De asemenea, Soacra primarului Cherecheș, din Baia Mare, ar fi oferit o mită între 50.000 și 100.000 de euro pentru o pedeapsă favorabilă ginerelui său, mita fiind mascată sub forma cumpărării unei firme. Avansul ar fi fost dat în sumă de 50.000 de euro.

Banii ar fi fost oferiți mamei judecătoarei care ar fi trebuit să pronunțe peste câteva zile o soluție definitivă în dosar. DNA aprins-o în flagrant pe soacra lui Cherecheș, la Cluj, pe când intermedia mita pentru judecătoarea care are dosarul în lucru.

Citește și Orașul în care elevii dârdâie de frig: 14 grade în clase, la un mare colegiu

Cătălin Cherecheș, prins în Germania

Cătălin Cherecheș a fost prins, ieri, în Germania. Primarul din Baia Mare, care a fugit săptămâna trecută, după ce a fost condamnat la închisoare, a fost prins marți în Augsburg. Cătălin Cherecheș a fost prins în zona gării din oraș, în timp ce încerca să fugă din Germania.

El era cu o mătușă, cu care s-a deplasat cu mașina la gară, cu o viteză excesivă de 200 de km la oră. Cherecheș ar fi mers în Germania să ia banii pe care i-a transportat acolo în mai multe tranșe, bani pe care i-a depozitat într-un seif din locuința unei mătuși. Suma din Germania ar fi în jur de 1.500.000 de euro.

Citește și Soacra primarului Cherecheș ar fi oferit 100.000 de euro pentru ca edilul de Baia Mare să primească o pedeapsă mai mică

„În seara zilei de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, transmite Poliția Română.

Mai multe amănunte, AICI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune.Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale.Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare.A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related