Dosarul „Șpagă pentru traseu”: servicii sexuale sau bani pentru permisul auto

Data:

Dosarul „Șpagă pentru traseu”: servicii sexuale sau bani pentru permisul auto. Publicația DEBRAILA.ro prezintă interceptări din dosarul „Șpagă pentru traseu” în care instructorul auto Gigi Dârnea (foto) este trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Bărbatul a fost prins în flagrant, la mijlocul lunii iunie, chiar când primea 300 de euro de la o cursantă căreia îi promisese că o va ajuta să promoveze proba practică a examenului auto.

Totodată, Dârnea mai este acuzat de procurori că a primit câte 1.000 de lei de la alți doi cursanți, tot pentru a îi trece cu brio de proba traseului. Unul dintre cei doi cursanți i-ar fi dat banii, potrivit anchetatorilor, chiar cu o zi înainte ca flagrantul cu 300 de euro să aibă loc. 

Instructorul auto le cerea banii cursanților pentru a interveni la „Permise și Înmatriculări”, lăsând impresia că are influenţă pe lângă polițiștii din cadrul instituției.

În baza autorizării din partea unui judecător, ofițerii de la Direcția Generală Anticorupție au înregistrat discuţiile în mediul ambiental purtate de Darnea și cursanta care, de altfel, l-a și denunțat.

Citește și Cei 23 de polițiști de frontieră arestați la Calafat au scăpat cu control judiciar

Fata promovase examenul teoretic, iar instructorul i-a propus să facă o „combinaţie” în sensul că va vorbi mai departe pentru a o ajuta să promoveze examenul practic în schimbul unei sume de bani.

Aceasta nu a acceptat oferta și, ulterior, a picat proba practică. După acest moment, fata l-a denunțat și a intrat în „combinație”, însă cu microfoanele pornite.

„Te costă 300 de euro. Atât. Nu-ţi mai spun. Îmi spui tu. Nu vrei să dai, nu dai. (…) Eu îi dau mai departe şi data viitoare te duci cu inima deschisă”, așa a ademenit-o instructorul pe cursantă. Conform interceptărilor, instructorul aștepta „undă verde” din partea unei persoane de la „Permise și Înamtriculari”

STENOGRAMELE din dosar:

„Cursanta: Când mă programaţi?

Instructor: Săptămâna asta! Când îmi dă verde! Eu mă duc mâine! Când îmi dă verde! Săptămâna asta…ori vineri, ori să vedem…

Cursanta: Vă întâlniţi mâine cu poliţistul?

Instructor: Îhî!

Cursanta: Eu n-am putut să scot azi…. Joi pot să scot.

Instructor: Joi e mâine-poimâine, nu?

Cursanta: Da!

Instructor: Mă suni!

Cursanta: N-am putut şi joi dimineaţă vă sun, că tot sunt în oraş… (…) Da-i sigură treaba, nu?

Instructor: Păi, altfel? Nu vorbim o treabă? Ori mergi cu inima deschisă, ori aşa ….”

Mai multe puteți citi în publicația De Brăila.ro.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori.Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Indienii păcăliți să lupte pentru Rusia cer să fie aduși acasă

Indienii păcăliți să lupte pentru Rusia au cerut guvernului...

Olguța Vasilescu cere mutarea Penitenciarului Craiova în afara orașului

Olguța Vasilescu cere mutarea Penitenciarului de Maximă Securitate Craiova...

Vin încă 18 tramvaie noi la Iaşi prin PNRR

Vin încă 18 tramvaie noi la Iaşi prin PNRR....