Bucăţi dintr-o dronă au fost găsite pe teritoriul României, confirmă ministrul Apărării. Măsuri suplimentare de securizare a spațiului aerian 

Data:

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat, miercuri, că au fost găsite bucăți dintr-o dronă pe teritoriul României.

„Da, e de ieri. E la 100 de metri de apă, într-o zonă de junglă, acum defrișează. (…) Dacă tot ați făcut push au căutat și-n junglă”, le-a răspuns Marcel Ciolacu jurnaliștilor.

Purtătorul de cuvânt al MApN, generalul Constantin Spînu, a declarat, la Digi24, că au fost descoperite, marți seară, pe malul românesc al Dunării, în apropierea localității Ceatalchioi, „mai multe elemente care pot fi asimilate unor elemente de dronă”, iar echipa de investigație a ridicat probe pentru a face analize, astfel încât să se stabilească proveniența și când au ajuns în România.

Citește și: Manager al firmei Flagas, în cazul exploziilor la Crevedia: „Aici doar garau șoferii.” Un martor acuză: „Era o cloacă de gaz care mirosea”

„În urma analizelor vom pute stabili proveniența și când au ajuns”

Purtătorul de cuvânt al MApN a precizat că „au fost stabilite măsuri de întărire a capacității tehnice de monitorizare și de securizare a spațiului aerian”, potrivit G4Media!

„Într-o locație foarte aproape de malul Dunării, în care echipele de investigație ale MApN care cercetează de mai multe zile, în cursul serii au semnalat mai multe elemente care pot fi asimilate unor elemente de dronă. (…) 

Au fost ridicate probe și în urma analizelor vom pute stabili proveniența și când au ajuns. La acest moment nu putem face legătură între atacuri recente sau mai vechi. 

Și anul trecut am avut o situație când resturile unei drone au fost descoperite pe malul românesc al Dunării”, a precizat Spînu.

Ministrul Apărării declarase că a fost verificată o zonă foarte mare și a confirmat pt Antena3 CNN că s-au găsit bucăți care ar putea fi dintr-o dronă, însă nu reprezintă o amenințare pentru populație.

„Noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuţii în spaţiul public şi confirm că s-au găsit bucăţi care ar putea fi elementele (unei drone)”, a afirmat Tîlvăr.

„Este important să întărim și noi misiunile de vigilență. Echipamentele pe care le folosim rămân în continuare funcționale și în fază de precauție și de atenție crescută. (…) Nu s-a pus problema (evacuării), pentru că nu sunt elemente care să genereze pericolul ca astfel de bucăți să reprezinte o amenințare”, a mai declarat ministrul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...