FOTO/VIDEO: Mii de oameni iau parte la Bucharest Pride 2023: „România educată, nu discriminată”

Data:

Update: mii de oameni participă la marșul care a început la această oră.

Marşul Bucharest Pride, eveniment al comunităţii LGBTQIA+, a pornit, la ora 18.00, de pe Calea Victoriei, de la intersecţia cu Strada Gheorghe Manu şi trotuarele adiacente, pe traseul Calea Victoriei, Pod Naţiunile Unite, Bulevardul Naţiunile Unite până la Parcul Izvor, unde se va încheia la ora 22.00, potrivit programului anunţat de organizatori.

Știrea inițială:

Printre sloganuri manifestanților s-au numărat: „România educată, nu discriminată”, „Fără legi homofobe și transfobe în Parlament”, „Fricile voastre = cenzura ca politică de stat”

„An de an, comunitatea LGBTQIA+ din România iese în stradă pentru a-şi celebra identitatea, pentru a-şi face vocea auzită şi pentru a-şi revendica dreptul la o viaţă demnă. Anul acesta, persoanele queer sunt invitate să se alăture marşului însoţite de oamenii pe care-i iubesc, pentru a arăta lumii întregi frumuseţea diversităţii familiilor. Se anticipează că în 2023 va fi depăşit recordul de participanţi înregistrat la ediţia anterioară, când peste 15.000 de persoane au răspuns pozitiv invitaţiei de a se alătura marşului diversităţii”, precizează Asociaţia ACCEPT.

BucharestPride este festivalul anual organizat de Asociația Accept, dedicat de 18 ani drepturilor persoanelor LGBTQIA+ și aliaților.

„Sărbătorim iubirea și puterea comunității LGBTQIA+ din România printr-un maraton de evenimente. Bucharest Pride 2023 este despre familie și despre dreptul de a avea o familie, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen“, spun organizatorii.

Programul marșului:

18:00 – 19:30 – Marșul Bucharest Pride se desfășoară pe Calea Victoriei – Pod Națiunile Unite – Bd. Națiunile Unite – traversare Bd. Libertății – alveola Parc Izvor – Parc Izvor.

19:30 – 22:00 – Finalul marșului Bucharest Pride în Parcul Izvor.

La marșul Bucharest PRIDE 2023 sunt interzise: armele de orice fel, materialele explozive sau incendiare, substanțele iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitivele pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a evenimentului, substanțele psihoactive sau psihotrope interzise prin lege sau băuturile alcoolice.

„Raportați la 112 și organizatorilor orice incident violent observat și indicați forțelor de ordine prezente pe traseul marșului unde s-a produs incidentul, care sunt persoanele care au nevoie de protecție și ajutor, cine sunt cei care au produs conflictul. Raportați la 112 și organizatorilor orice situație în care o persoană este rănită sau i se face rău de la aglomerație sau căldură. În spatele coloanei de participanți este o ambulanță pregătită să ofere primul ajutor. Un punct de prim ajutor este amplasat și la finalul traseului, în Parcul Izvor.

În cazul în care în apropierea voastră există un incident violent, vă rugăm să vă îndepărtați, să faceți un cerc la distanță în jurul incidentului, să scandați “FĂRĂ VIOLENȚĂ!”. Păstrați-vă calmul, nu fugiți și anunțați imediat organizatorii și forțele de ordine prezente. Vă rugăm să semnalați voluntarilor, organizatorilor sau forțelor de ordine orice comportament abuziv sau violent, atât din punct de vedere fizic, cât și verbal, precum și orice persoane prezente care ar putea să disturbe buna organizare a Marșului Bucharest PRIDE 2023 prin instigare la ură violență și discriminare îndreptată împotriva participanților la adunarea publică. Vă rugăm ca pe toată perioadă marșului să urmați instrucțiunile organizatorilor și ale forțelor de ordine prezente”, recomandă organizatorii..

Citește și: Cine sunt judecătorii care i-au scăpat pe securiștii care l-au anchetat până la moarte pe inginerul Gheorghe Ursu

Mai multe misiuni diplomatice şi organizaţii internaţionale din Bucureşti au semnat o declaraţie comună, prin care îşi exprimă sprijinul pentru Bucharest Pride 2023, ajuns la cea de-a 18-a ediţie. Potrivit semnatarilor, Bucharest Pride şi toate evenimentele Pride din România sunt ocazii importante de a susţine drepturile şi incluziunea LGBTIQ+.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cazul fetelor care s-au sinucis împreună Hărțuite pentru orientarea lor sexuală? Vor să fie îngropate una lângă cealaltă

Adolescentele de 15 ani, eleve în clasa a IX-a la Liceul Retezat din Uricani și Mihai Viteazu Vulcan, au fost colege de clasă în generală. După moartea lor ipotezele sunt multe, inclusiv o relație de iubire interzisă, dar și că ar fi consumat substanțe interzise.

Cadou de Crăciun accesibil ca preț și de mare efect

Cadou de Crăciun accesibil ca preț și de mare...

Ciolacu duce România în Schengen? Cu ce riscuri?

Ciolacu duce România în Schengen? Austria ar fi de...