Parchetul a finalizat Dosarul 10 august. S-a reţinut că jandarmii au acționat şi împotriva manifestanţilor paşnici. 16 au fost persoane trimise în judecată

Data:

16 persoane, între care fostul adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB) Laurenţiu Cazan, fostul inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române Sebastian Cucoş, fostul prim-adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române Cătălin Sindile, au fost trimise în judecată în Dosarul 10 August, potrivit cursdeguvernare.ro.

433 de persoane au fost rănite în urma incidentelor din 10 august 2018. Până în prezent, s-au constituit parte civilă în dosar 312 dintre persoanele vătămate. Trimiterea în judecată vine la cinci ani de la incidente și după o clasare inițială a dosarului.

Citește și: punctele fierbinţi ale Revoluţiei de la Timişoara devin ”spaţii-monument”, în cadrul unui traseu tematic

Cercetările procurorilor au concluzionat că intervenţia în forţă a jandarmilor s-a făcut cu încălcarea principiilor necesităţii, gradualităţii şi proporţionalităţii, principii consacrate de reglementările legale în materie şi reflectate în jurisprudenţa CEDO.

Citește și: Barajul distrus în Ucraina a schimbat Marea Neagră. Efecte ecologice importante

S-a reţinut că jandarmii au acţionat nu doar împotriva împotriva persoanelor care se manifestau violent, în vederea izolării acestora şi aplicării măsurilor legale, ci şi împotriva manifestanţilor paşnici, care constituiau marea majoritate a protestatarilor.

Continuarea, în cursdeguvernare.ro.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. „…16 persoane…”___–-___ei si?! Pana sa se ajunga la finalizarea dosarului, vor trece cel putin 10-16 ani(!), timp in care toti acestia vor avea -deja- vreo zece ani de pensie speciala,si nu prea le mai pasa de nimic, desi , precum in cazul Ursu, „justitia ” romana ii va gasi nevinovati, sau le va da „pedepse” cu suspendare sau intervine prescriptia! Iar ce rezulta din „misiunea jandarmilor” enumerati, este ca violenta romaneasca -in societate- este instigata, intretinuta si acoperita de institutii ale statului ultracorupt si mafiotizat:”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...