Bugetul de aproape 4 miliarde de lei al municipiului Cluj-Napoca a fost votat. Ce proiecte primesc finanțare în 2024

Data:

Bugetul Municipiului Cluj-Napoca 2024 a fost aprobat. Clujul dispune în acest an de un buget de aproape 4 miliarde de lei.

Consilierii locali au votat, luni, 12 februarie, proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pentru 2024. Proiectul s-a aflat în dezbatere publică și a beneficiat de o serie de amendamente din partea consilierilor locali, a societății civile și a clujenilor.

Proiectul de Buget 2024 a trecut cu de voturi 24 „pentru”, un vot „împotrivă” și 2 neparticipări la vot.

La începutul ședinței forului local, edilul Emil Boc le-a mulțumit clujenilor, dar și colegilor din partidele PNL-UDMR pentru proiectul de buget pentru anul 2024, cât și pentru suma record disponibilă în acest an. A mulțumit și Consiliului Civic Local, cetățenilor, societății civile și restului partidelor politice reprezentate în Consiliu Local pentru amendamentele aduse la proiectul bugetului. Primarul a subliniat că își dorește că orașul să își mențină locul fruntaș în România din punct de vedere al calității vieții, siguranței și dezvoltării componenței verzi.

Citește și: Cum a fost salvată Roșia Montană de la o distrugere completă. Procesul de la Washington, văzut din Munții Apuseni

Bugetul general al municipiului Cluj-Napoca în 2024 este de 802.461.396 euro, în creștere cu 39,21% față de bugetul din anul 2023.

Potrivit primarului Emil Boc, 71 de proiecte incluse în buget au venit din partea clujenilor, partidelor politice și societății civile.

„Am primit 156 de propuneri de la clujeni, partide politice, societate civilă. Unele se dublează. Un număr de 71 sunt cuprinse în buget, fie se regăseau deja fie le-am inclus. Doar 8 propuneri nu au putut fi luate în considerare din lipsa de temei legal”, a declarat Emil Boc.

Marile proiecte de infrastructură ale Clujului pornesc anul acesta „la drum” – primele lucrări în teren, atât la metrou, cât și la centura metropolitană, ar trebui să apară pe parcursul acestui an, așa cum arăta și primarul Emil Boc recent. Astfel, pe lista proiectelor de investiții de anul acesta se află, cu diverse sume, metroul, centura metropolitană și trenul metropolitan.

Continuarea, în Monitorulcj.ro

Citește și: Cum rezolvi problemele cu e-Factura. Ghidul făcut de un om de afaceri

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria Cluj-Napoca / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related