Concursurile pentru posturi la Spitalul Județean din Botoșani vor fi filmate, după scandalul angajărilor pe bani

Data:

Zeci de posturi vor fi scoase la concurs la Spitalul Județean din Botoșani în perioada imediat următoare, iar candidații vor fi supravegheați audio-video, după scandalul angajărilor pe bani.

După ce s-a dat liber la angajări în sistemul sanitar, la nivelul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani vor fi scoase la concurs nu mai puțin de 86 de posturi, personal medical și nemedical.

Medicul Monica Adăscălței, managerul Spitalului Județean Botoșani, a declarat că s-a luat decizia ca aceste concursuri să fie supravegheate audio-video, pentru o transparență totală.

”Urmează ca după aprobarea memorandumului, Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani să scoată la concurs 86 de posturi, însemnând medici, asistenți, infirmieri , personal cu studii superioare și pesonal TESA. Concursurile se vor desfășțura în Centrul universitar Iași, pentru medici, iar cele organizate de Spitalul Județean vor fi cu transparență totală, însemnând înregistrare audio-video, atât la proba scrisă, cât și la celelalte probe din concurs. Am propus acest lucru, iar în Regulamentul de concurs am trecut și acest lucru cu înregistrare audio-video. Persoanele care vor intra în concurs vor fi înștiințate și vor semna un acord să fie supravegheate în timpul concursului audio-video”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul SJU Mavromati.

Citește și: Cum a fost salvată Roșia Montană de la o distrugere completă. Procesul de la Washington, văzut din Munții Apuseni

Chiar dacă sunt aprobate, posturile sunt destul de departe de a fi și ocupate. Ca la orice concurs în sistemul bugetar, până la organizarea propriu-zisă va mai dura săptâmâni bune. Asta pentru că la fiecare specialitate în parte trebuie alcătuite comisii, trebuie stabilită organizarea concursului, precum și stabilite subiectele.

Decizia vine la două luni după izbucnirea unuia dintre cele mai mari scandaluri din sistemul sanitar botoşănean. Pe 13 decembrie 2023 poliţiştii au descins în zeci de locaţii din judeţ printre care s-au numărat sediul Spitalului Judeţean „Mavromati”, locuinţa şefei Consiliului Judeţean Botoşani, biroul acesteia, dar şi sediul PSD Botoșani, locuinţele fostului manager, a actualei secretare, director de îngrijiri, precum şi medici şefi şi asistenţi.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Cum rezolvi problemele cu e-Factura. Ghidul făcut de un om de afaceri

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât mai costă să îți faci o casă? Exemple concrete de calcule

Prețul pe metru pătrat la construcția de locuinţe individuale...

Primele proiecte contractate prin Programul Regional Vest- fonduri nerambursabile de 62,7 milioane euro

Primele proiecte contractate în Regiunea Vest prin Programul Regional...

Cetățeni străni prinși în flagrant vânzând ecstasy, ketamină și cocaină în Mamaia

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa împreună...

Un tânăr jandarm din Oradea a devenit campion european la arte marţiale | Bihoreanul

Un tânăr jandarm din Oradea a fost desemnat campion european...