Burse pentru sportivi fără performanță, plătite nejustificat de Universitatea Petroșani

Data:

Burse pentru sportivi fără performanță, plătite nejustificat și încasate de conducerea Clubului Sportiv Știința Petroșani.

Membrii conducerii își însușesc anual 216.000 de lei din bursele acordate ilegal unor studenți, presupuși sportivi.

Într-un mandat de patru ani, prin opt propuneri succesive de burse de performanță sportivă, au dispărut – prin casieria Universității Petroșani – circa 860.000 de lei. Bani care ar fi putut fi folosiți pentru performanța academică.

Studenții sportivi, înghesuiți într-o grupă, nici măcar nu știu în ce afaceri sunt folosiți. Cert este că de la mic la mare, de la antrenor, la rezervă, toată lumea ia bursă de performanță sportivă.

Știința Petroșani a terminat anul competițional 2023 pe locul 12 din 14 echipe.

Citește și: Tot mai mulți polițiști sunt anchetați penal. Ce se întâmplă?

Cum se lucrează în acte?

Echipa de rugby Știința Petroșani, a Universității din localitate, a avut în perioada 2020-2023, 47 de jucători legitimitați. În anul competițional / universitar 2021-2022, în septembrie, 26 de jucători au avut asigurare la accidente pentru a putea participa în competiții.

Cu alte cuvinte, doar cei 26 puteau intra pe teren. Jucătorii de rugby, studenți la locuri cu taxă, sunt scutiți la plată. De exemplu, în anul amintit, trei sportivi au beneficiat de acest privilegiu.

Citește și: DNA a clasat dosarul lui Ion Mocioalcă, cu 4 zile înainte ca acesta să fie numit vicepreședinte al Curții de Conturi

Doi dintre ei însă, Costache Andrei și Almaș Cristian, deși nu au plătit taxa de școlarizare – pe motiv că erau sportivi – nu se regăsesc pe lista jucătorilor legitimați sau asigurați. Cu alte cuvinte, o primă ilegalitate.

Acest sport este încurajat de stat. Astfel, rugby-iștii beneficiază de o indemnizație de 550-600 lei /lună, oferită de Federația Sportului Școlar și Universitar din cadrul Ministerului Educației. Nu toți cei legitimați primesc aceste indemnizații, ci doar 25 dintre ei.

Continuarea, în Gazeta de Dimineață


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: gddhd.ro)

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related