Universitatea din Oradea va construi un cămin nou și încă o cantină studențească

Data:

Universitatea din Oradea primește bani europeni pentru construcția unui cămin nou în campus și a încă unei cantine studențești.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de instituție, Guvernul a publicat lista celor 20 de proiecte ce vizează campusurile studențești și care urmează să fie finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, listă pe care se regăsește și proiectul orădean „Campus pentru studenți – cămin și cantină la Universitatea din Oradea”.

Cantina nouă urmează să fie amplasată în apropierea terenului de fotbal și a sălii de sport a Universității și va avea o capacitate de 425 de locuri, din care 265 în interior și 160 pe terasă.

Citește și: Dosarul Iulian Dumitrescu. De ce cade brusc un personaj protejat 15 ani

„Era nevoie de această investiție deoarece, în această zonă a campusului central, vor fi date în folosință peste 1.600 de locuri de cazare”, a explicat rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău. Locurile de cazare noi din această zonă vor fi în cele două cămine pe care acum le face Primăria Oradea și în cel pe care a promis că-l va construi Compania Națională de Investiții.

În schimb, noul spațiu de cazare pe care UO îl va finanța din PNRR va fi ridicat în campus, lângă cele două cămine C1 și C2 existente, pe o fâșie de teren delimitată de aleea care duce spre Biblioteca universitară.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Tot mai mulți polițiști sunt anchetați penal. Ce se întâmplă?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa imagine: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...