Cabana cardiologilor din „dosarul Tesloianu”: un colţ de rai în Delta Moldovei, construit fără autorizaţie

Data:

Jurnaliştii „Ziarului de Iaşi” au găsit cabana cardiologilor din Delta Moldovei, din dosarul stimulatoarelor cardiace care a „explodat” la sfârşitul săptămânii trecute. Cabana aparţine Andreei Maria Ursaru, medic în echipa lui Dan Tesloianu, arestat în dosar. Femeia ar fi foarte apropiată de Tesloianu. 

Dr. Andreea Ursaru a fost chemată, de asemenea, la Bucureşti pentru a fi audiată, inclusiv pentru că a construit cabana care ar fi în aria protejată a Deltei Moldovei, din localitatea ieșeqnă Larga Jijia.

Cabana încă este în construcţie, însă vara oaspeţii au parte de un peisaj superb. Foarte ascunsă vederii, chiar şi oamenii din zonă au aflat abia recent de existenţa acestui loc secret.

Citește și: Legea care împiedică ONG-urile să conteste proiecte imobiliare controversate, aproape de aprobare în Senat

Noi am aflat de cabană abia când a fost un incendiu de vegetaţie în zonă”, ne-a spus primarul comunei Movileni.

De la depărtare, proprietatea respectivă ni s-a părut a fi o cabană de pescar. Proprietatea este foarte ascunsă, după dealuri, iar accesul la ea se face destul de greoi. De asta ne-am mirat, când am observat în curtea imobilului roci mari, grele, imposibil de transportat în braţe.

Cabana se află la aproximativ 3-4 kilometri de drumul judeţean Iaşi – Breazu – Belceşti – Suceava: traversezi calea ferată de la Larga Jijia, imediat la prima la dreapta, mergi vreo 3 kilometri pe un drum desfundat, apoi dai de un drum asfaltat, paralel cu drumul judeţean. După un kilometru, pe drapta, este un teren arabil aparţinând companiei Panifcom.

Dacă urci dealul, de sus se poate vedea parţial cabana în jos, dar şi un peisaj superb al Deltei Moldovei.

Imobilul se află în construcţie însă se vede de la distanţă că o mână de femeie s-a ocupat de gospodărie, în stil peisagistic japonez: alei delimitate cu roci albe, pământ negru a fost adus pentru vegetaţie, copăcei plantaţi în urmă cu câţiva ani în care au fost puse mici cuiburi din lemn

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related