Camere video pe drumurile naționale din Bihor pentru depistarea celor care aruncă gunoaie în parcări și pe marginea șoselelor

Data:

Consiliul Județean (CJ) Bihor a montat săptămâna trecută nouă camere video pe marginea drumurilor naționale, într-un proiect-pilot pentru menținerea curățeniei în județ.

Camerele au fost amplasate în cinci parcări de pe drumurile naționale din județ pentru depistarea și sancționarea celor care aruncă ilegal deșeuri.

“La finalul lunii martie a fost încheiat un protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor, IPJ Bihor, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, societatea RCS&RCS și societatea Bitroot Solution. Conform protocolului de colaborare, firma Bitroot Solution pune la dispoziție gratuit 9 camere video pentru supravegherea a cinci parcări de pe drumurile naționale din Bihor, în timp ce compania RCS&RDS va asigura conexiunea la internet. DRDP Cluj are rolul de a identifica parcările unde se depozitează frecvent deșeuri. IPJ Bihor preia în comodat camerele de supraveghere video, le monitorizează permanent și organizează echipe mixte cu Comisariatul Județean Bihor al Gărzii Naționale de Mediu pentru aplicarea măsurilor necesare. Consiliul Județean Bihor monitorizează, de asemenea, camerele video și transmite către autoritățile competente informațiile de interes. Totodată, colaborează cu partenerii și primăriile din județ pentru punerea în aplicare a protocolului”, potrivit CJ Bihor.

Protocolul este valabil patru luni, cu posibilitatea de prelungire.

În județul Bihor mai sunt monitorizate atât parcările de pe drumurile județene, cât și Defileul Crișului Repede, cu scopul de a descuraja depozitarea ilegală a deșeurilor.

Citește și: Consilierul pe politică externă al premierului Ciucă, în 2019: Volodimir Zelenski, un comediant venit de nicăieri, croit parcă de-a dreptul în laborator

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...