Candidat-preot la PNL, deși Biserica interzice. Ambii săi fii au fost traficanți de droguri

Data:

Candidat-preot la PNL, deși Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române interzice implicarea directă în politică și candidatura preoților la funcții publice.

Preotul Neculai Zugravu de la Târgu Frumos a anunțat că este candidat la Primăria orașului din partea PNL și să ceară voturile celor care-l cunosc.

Oficial, preotul spune că a făcut cerere de pensionare, dar aceasta nu este încă operată de către Mitropolie, existând suspiciunea că va rămâne la sertar și că va fi retrasă în cazul în care slujitorul Domnului va pierde alegerile din iunie.

Afișul electoral cu părintele care nu este încă pensionat a și apărut pe pagina oficială PNL Târgu Frumos. Neculai Zugravu riscă să fie caterisit. Contradicția flagrantă e chiar în debutul mesajului: „Lansarea oficială a candidaturii părintelui Neculai Zugravu…”

Candidat-preot la PNL. Riscuri reputaționale majore

Cazul e și mai complicat: prin pensionare, preoții nu-și pierd calitatea de ierarhi, ei slujind în continuare și fiind considerați membri ai Bisericii până la sfârșitul vieții. Ei se supun acelorași reguli ale Sinodului și după ieșirea la pensie.

Renunțarea completă la viața clericală e cu totul altceva: se face un alt tip de cerere, iar decizia o ia alt for chiriarhal, precizându-se că solicitantul redevine laic.

Nu e cazul la Neculai Zugravu, iar candidatura sa e un risc, putând duce la caterisire. O altă controversă este legată de implicarea fiului său în campania electorală. Mezinul este condamnat pentru trafic de droguri, or liderul filialei PNL Iași, Alex Muraru, militează pentru modificarea Codului Penal și înăsprirea pedepselor în domeniul stupefiantelor.

Citește și După 11 ani de procese, dosarul DNA cu 309 inculpați s-a făcut praf și pulbere

Neculai Zugravu, văzut ca un duhovnic venerabil de către șefii liberalilor ieșeni, a eșuat, paradoxal, în propria sa familie. Ambii fii au fost traficanți de droguri și au avut condamnări.

Fiul cel mare, considerat în lumea interlopă și în rândurile Poliției, ca un individ extrem de periculos, a murit într-un accident de mașină bizar. Fiul cel mic moderează pe Facebook discuțiile electorale deși în 2022 a fost condamnat pentru trafic de droguri și a stat în arest preventiv.

Mai multe citiți în Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
2 COMENTARII
  1. Asta este Sarsaila personificat, mai trebuie sa se ia de mana cu ‘ndrei ‘lesu si sa faca un SRL „Zugravu, ‘lesu & Sons- Maini de aur, import/export”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related