Sute de firme străine au ales Bihorul pentru investiții

Data:

Sute de firme străine au ales Bihorul pentru investiții. Aproximativ șase mii de societăți cu capital străin au fost înființate în județul Bihor, în ultimii ani, capitalul subscris depășind câteva miliarde de lei.

Fiind situat la granița cu Ungaria, și având acces la infrastructură, județul Bihor, care este într-o continuă dezvoltare, i-a făcut pe străini să își dorească să investească tot mai mult în partea de Vest a țării. Potrivit raportului transmis de către Oficiul Registrului Comerțului Bihor, la cererea Jurnalului bihorean și Bihon.ro, aflăm că, numărul celor care au decis să investească în județ nu este deloc mic.

Aproape 6.000 de firme străine au sediul în Bihor

Din totalul de peste 22.000 de firme identificate în județ, peste 5.900 de firme sunt înregistrate în străinătate. Dintre acestea, 5.050 sunt în funcțiune, restul fie au activitatea întreruptă temporar, fie sunt în faliment, în dizolvare sau sub incidența Legii nr. 85/2014.

Citește și Harta celor 526 de stații de încărcare a mașinilor electrice din România

Potrivit ONRC, prin societate cu participare străină la capitalul social se înțelege societatea constituită, parțial sau integral, prin participarea unor persoane fizice sau juridice cu domiciliul stabil sau cu sediul social în afara României. Așadar, cele peste 5.000 de societăți cu participare străină la capital sunt fie în totalitate deținute de investitori străini, fie constituite în parteneriat cu oameni de afaceri bihoreni.

Oradea este localitatea cea mai aleasă de către investitorii care au decis să își deschidă sediul, fiind înregistrate peste 2.800 de firme, având ca obiect principal de activitate mai multe domenii, cum ar fi: fabricarea produselor proaspete de patiserie, intermedieri în comerțul cu produse diverse, comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate, produse ale industriei prelucrătoare, construcții, comerț cu ridicata al îmbrăcămintei și încălțămintei, agenții imobiliare, restaurante, activități de arhitectură sau transporturi rutiere.

Cele mai multe firme sunt din Ungaria

În mare parte, investitorii străini care aleg Bihorul provin din țările europene, companiile din Ungaria dominând clasamentul cu peste 2.400 de firme, urmată de Italia cu 1.800 și Germania cu 430. De asemenea, firme cu capital străin și cu sediul în județul nostru sunt înființate în: Spania, Slovacia, Turcia, Cipru, Serbia, S.U.A., Franța, Australia, Suedia, Olanda, Cehia sau Elveția. Totodată, peste 775 de companii ucrainene au intrat pe piața din România de la invazia rusă din data de 24 februarie 2022 și până în prezent, potrivit ONRC. Din acestea, 70 sunt în Bihor, cu adresa în diferite localități, cum ar fi: Oradea, Salonta, Sântimreu, Săcuieni, Oșorhei, Tria sau Tileagd. Topul celor 10 firme cu cel mai mare profit net în 2022 poate fi consultat în publicația Bihon.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi...

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt | Reporter24

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt. În pragul alegerilor,...

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la Primăria Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la...