Primarul comunei prahovene Bălţeşti a fost reţinut pentru 24 de ore

Data:

Primarul comunei prahovene Bălţeşti a fost reţinut pentru 24 de ore. Ion Radu este acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, delapidare şi conflict de interese.  

Alte patru persoane sunt cercetate în acelasi dosar. Primarul va fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Impreună cu primarul, a mai fost reţinută si o altă persoană. Ion Radu este primar PNL si conduce comuna Bălţesti de trei mandate, titrează Știri Actuale.

Primarul a fost în urma percheziţiilor făcute de către procurorii parchetului de pe lângă judecătoria Vălenii de Munte.

Citește și La 17 ani, la școală cu pistolul

Ce a făcut primarul comunei prahovene Bălţeşti

Radu Ion are calitatea de suspect şi a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane în formă continuată şi instigare la delapidare în formă continuată, potrivit unui comunicat al Parchetului Judecătoriei Vălenii de Munte.

De asemenea, o altă persoană (D. A.), administrator în drept al unei firme, a fost reţinută pentru complicitate la folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată, şi delapidare în formă continuată. Alte trei persoane au calitatea de suspecţi, fiind vorba despre doi administratori în drept ai unor firme şi de un contabil.

În fapt, s-a reţinut că, în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Bălţeşti, Radu Ion a ordonanţat în perioada 19.01.2018-26.01.2024 un număr de 115 plăţi către SC R. F. SRL, SC A. C. 2019 SRL şi SC I. F. C. SRL în sumă totală de 2.498.972,41 lei, societăţi pe care acesta le administra în fapt.

În perioada 27.03.2018-23.01.2024, Radu Ion l-a determinat pe D.A. (administrator în drept al SC R. F. SRL) să dispună efectuarea a 96 de plăţi din conturile SC R. F. SRL în valoare totală 237.356,54 lei, iar în perioada 17.09.2020- 26.01.2024 a determinat-o pe D.A. (administrator în drept al SC A. C. 2019 SRL) să dispună efectuarea a 73 de plăţi din conturile SC A. C. 2019 SRL în valoare totală de 714.410,4 lei în favoarea sa, a rudelor şi afinilor săi”, arată anchetatorii.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că aceste 115 plăţi au fost făcute în baza unor contracte de achiziţii publice pe construcţii şi servicii.

În acest dosar au fost efectuate, luni, 11 percheziţii la sediul unor instituţii publice şi la domiciliile unor persoane fizice, fiind puse în executare şapte mandate de aducere, se precizează în comunicat.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Oltenia Live
Oltenia Live
Oltenia Live este echipa care și-a propus să vă aducă, zilnic, știrile care contează. Publicație exclusive online, Oltenia Live acoperă cele mai importante domenii de interes, de la administrație, social, cultură sau economie, la sănătate - însemnând sfaturi medicale și interviuri cu medici și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. În proiectele derulate de noi am inclus și pacienții, mai exact poveștile celor care sunt un exemplu atât pentru cei care se confruntă cu o problemă asemănătoare lor, cât și pentru cei din comunitate, de ce nu?! Reușim să acoperim județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Dacă nouă ne scapă ceva, dați-ne un mesaj și verificăm știrea propusă de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vopsiți ouă de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează | Monitorul de Botoșani

Vopsiți ouă de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează asupra faptului...

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca rector | Revista22

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca...

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli de circulație| Ziarul de Iași

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli zilnic,...