CARAȘ SEVERIN – Un milion de euro, pierduți pe marginea Drumului Județean 608

Data:

Haosul din Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, generat de reorganizarea gândită de conducerea Consiliului Județean, ar putea duce la ratarea unui proiect deosebit de important pentru cetățenii localității Plugova! Și nu e singurul în această situație!

Grigore Bardac, primarul comunei Mehadia, își strigă disperarea când la Consiliul Județean, când în birourile Direcției de Drumuri. De vreun an! Fără de folos până acum. A primit doar fel și fel de recomandări și promisiuni. Nimic concret. În tot acest timp, cetățenii din satul aparținător Plugova stau fără canalizare, constructorul așteaptă în zadar să înceapă lucrarea, iar edilul-șef se teme ca banii să nu se piardă și comuna să mai rateze o șansă de a le oferi cetățenilor condiții moderne de trai.

„Am semnat cu constructorul contractul pentru realizare canalizare în localitatea Plugova. Am obținut toate avizele, aprobările, autorizațiile necesare și aștept de la DDJ avizul de spargere a drumului județean pe o porțiune de 800 de metri, acolo unde canalizarea se suprapune peste DJ 608. În primă fază, canalizarea era prevăzută pe mijlocul drumului, cum se fac proiectele de canalizare.

Ulterior, s-a modificat soluția tehnică și doar pe o margine de drum se mai suprapun. Când s-a făcut proiectul finanțat prin PNDL 2, Consiliul Județean, prin Direcția de Drumuri Județene, mi-a dat avizul de principiu.

Altfel nu se putea face proiectul. Acum am nevoie de un aviz final, de autorizație de spargere pentru a interveni în ampriza drumului județean. De un an mă chinui să obțin această hârtie. Constructorul stă, eu de un an mă tot chinui. M-au pus și am modificat proiectul de nu știu câte ori. M-au tot dus cu vorba!”, a explicat primarul Bardac pentru Express de Banat.

Subiectul a generat discuții aprinse și în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean. Consilierul județean Ionuț Popovici i-a cerut justificări președintelui Romeo Dunca pentru blocajul de la Plugova și pentru riscul de a se rata un proiect atât de important.

 „E vorba despre un proiect cu o valoare de 1 milion de euro plus TVA! De ce nu ați răspuns în termenul prevăzut în Legea 544, care se putea restrânge la 10 zile, nu la 30 de zile, adresei primarului de la Mehadia?!

Legea este foarte clară, maximum 30 de zile! Știți că este în pericol să piardă un milion de euro?! Puneți în pericol acest proiect. Vă atrag atenția public, nu poate continua proiectul pentru că nu există un aviz de la Consiliul Județean, de la Direcția de Drumuri. A solicitat un aviz și nu i s-a dat niciun fel de răspuns!”, a tunat Popovici, titrează EXPRES DE BANAT.

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ploaie torențială la Electric Castle. Festivalul și istoria sa „ploioasă” | Monitorul de Cluj

Ploaie torențială la Electric Castle. Unul dintre cele mai...

Mircea Geoană a fost huiduit pe scenă la un eveniment în Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit...

Marea sărbătoare a cojocarilor, de Sfântul Ilie, în Slatina de altădată | Reporter 24

În Slatina de altădată, de Sfântul Ilie era mare...

Târgul Meșterilor Populari, la Oradea. Care au fost cele mai căutate obiecte lucrate tradițional | Bihoreanul

Târgul Meșterilor Populari, la Oradea. Pasionaţii de artă populară...