Cartelul din Carpați. Despre averea impresionantă a unor lideri liberali, în Sinaia și Franța

Data:

Cartelul din Carpați este o grupare din jurul primarului PNL de Sinaia Vlad Oprea, care deține o avere impresionantă, care nu se regăsește în declarațiile de avere a membrilor săi, dezvăluie o investigație Recorder și Centru de Investigații Media.

Vlad Oprea este primar la Sinaia de 20 de ani. Printre liderii PNL care dețin proprietăți în stațiunea montană se numără și Lucian Bode, fost ministru de Interne.

Citește și: Primarul din Sinaia și-a extins benzinăria, fără autorizație, către calea ferată

Cum lucrează Cartelul din Carpați

Potrivit Recorder, Beniamin Gonț, un tânăr anonim din Sinaia, apare ca proprietar al unui castel din Franța, despre care presa din această țară a scris că va fi transformat în hotel de lux printr-o investiție masivă venită din partea unui grup de investitori români.

Investigația jurnalistică arată că liderul așa-zisului grup de investitori și omul care ia decizii cu privire la renovarea castelului este primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, iar Beniamin Gonț este, de fapt, o interfață a primarului.

„Grupuri de interese formate din demnitari ai statului român și interpuși pe numele cărora se adună banii. Protecție politică de la vârful celor mai importante instituții. Averi prea mari ca să mai încapă între granițele țării, ascunse în proprietăți imobiliare din Vestul Europei.

E un fenomen care a dominat România post-decembristă, de cele mai multe ori însoțit de scandaluri de presă și ciocniri între tabere rivale.

Acum, când disensiunile politice s-au topit într-o coaliție atotputernică, marile averi se construiesc într-o liniște desăvârșită, vegheată candid de procurori timorați și de ziariști plătiți de partide.

În urmă cu un an, am pornit pe urmele unei astfel de povești, după ce un ziar regional din Franța a scris despre un grup de investitori români care a cumpărat un castel din Hexagon pentru a-l transforma în hotel de lux.

Deși vorbeau de un grup de români, francezii menționau un singur nume – Benjamin Gont – după toate aparențele, o persoană aflată în rolul de paravan”, notează Recorder.

Citește și: De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

Vila cu amprentă la sol de 100 de metri pătrați a lui Lucian Bode

Investigația mai dezvăluie și că mama primarului, prin firma Privacons SRL, a primit sume considerabile de la oamenii de afaceri care au avut contracte cu Primăria condusă de Vlad Oprea.

Recent, primarul și-a construit o vilă imensă, de circa o mie de metri pătrați, chiar în inima stațiunii Sinaia, într-o zonă considerată rezervație arhitecturală. Vila aparține în acte firmei Privacons, deținută de mama primarului, însă este locuită de Vlad Oprea.

Citește și: Noua casă a primarului din Sinaia, între lipsa avizelor și acuzații de șicanare

Potrivit Recorder, primarul din Sinaia i-a facilitat lui Lucian Bode construirea unei vile de vacanță la Sinaia, trecută pe numele fiului liderului PNL.

Terenul pe care s-a ridicat această construcție a fost cumpărat de Lucian Bode de la sora primarului Oprea, la un preț cu mult sub cel al zonei.

Lucian Bode a negat, în discuția cu jurnaliștii Recorder și Centru de Investigații Media, că vila de vacanță ar fi un favor făcut de primarul Oprea, dar a evitat să lămurească situația terenului cumpărat de la sora primarului și alegerea unui constructor apropiat de acesta.

Bode a afirmat că, pentru ridicarea vilei, a ales un constructor pe care-l recomanda calitatea lucrărilor anterioare.

Numai că firma Regal WGB Aianis, care apare drept constructor, are zero angajați, iar la domeniu de activitate scrie „restaurante și alimentație”. Totodată, firma e deținută de Beniamin Gonț, umbra primarului Oprea.

YouTube video

Citește și: Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Recorder.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o singură zi

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o...

Tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate în 25 de percheziții

6 tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate de...

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...