Cât timp ar trebui să lucreze un elev la tema pentru acasă. Ce spun psihologii ieșeni

Data:

Temele pentru vacanţă devin anual un subiect în rândul părinţilor, dar şi al cadrelor didactice. Cât timp trebuie să aloce, pe zi, un elev în vacanţa mare?

Psihologii ieşeni spun că unii elevi primesc în mod regulat un volum mare de teme, astfel că în perioada vacanţei aceştia resimt o diferenţă nesemnificativă atunci când acestea sunt organizate în perioada vacanţei mari. Cu toate acestea, un timp prea mare petrecut în casă la lecţii, mai ales în perioada vacanţei înseamnă mai puţin timp petrecut afară, cu activităţi recreative, cultivarea unor pasiuni, dar şi dezvoltare personală. Unii părinţi spun că elevilor li se dau prea multe teme acasă şi că volumul de exerciţii raportat la numărul orelor pe zi este inadecvat pentru nivelul lor de dezvoltare. „Susţin ca aceştia să aibă teme pentru vacanţă pentru că uită foarte rapid materia. Cu toate acestea, pentru un copil de clasa a III-a să avem atâtea culegeri, pentru fiecare materie, plus lecturi obligatorii de vacanţă, în primul rând că nu avem resursa umană să stăm să îl ajutăm în realizarea tuturor temele şi pentru a fi sinceră, unele dintre acestea mă şi depăşesc”, a mărturisit un părinte.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Parchetul General retrimite în instanță dosarul Revoluției, în care sunt urmăriți penal Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....