Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania

Data:

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din Baia Mare, care a fugit săptămâna trecută, după ce a fost condamnat la închisoare, a fost prins marți în Augsburg.

Cătălin Cherecheș a fost prins în zona gării din oraș, în timp ce încerca să fugă din Germania. El era cu o mătușă, cu care s-a deplasat cu mașina la gară, cu o viteză excesivă de 200 de km la oră.

Cherecheș ar fi mers în Germania să ia banii pe care i-a transportat acolo în mai multe tranșe, bani pe care i-a depozitat într-un seif din locuința unei mătuși. Suma din Germania ar fi în jur de 1.500.000 de euro, potrivit Digi24.

Când au ajuns la gară au încercat să scape de mașină și eventual să ia un taxi, moment în care a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA.

Primarul din Baia Mare a opus rezistență, fiind probabil lovit de polițiști, după imaginile făcute publice.

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. A opus rezistență la reținere
Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. A opus rezistență la reținere

„În seara zilei de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, transmite Poliția Română.

Citește și: Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

A fugit din țară cu actele unei rude

PRESShub a scris că primarul Cătălin Cherecheş a fugit din ţară folosind actul de identitate al unei rude, vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, cu Ungaria.

Primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie.

„Cherecheş a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria prin PTF Petea la ora 07,49 folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin.

La ora menţionată, la controlul de frontieră efectuat pe teritoriul maghiar, s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau două persoane, conducătorul auto care figura în regim de taxi şi un pasager pe scaunul din dreapta.

Cele două persoane s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti, dintre care una, cea a pasagerului, aparţinea unei rude a numitului Cherecheş Cătălin, persoană care locuieşte într-un stat din Europa”, a declarat inspectorul general al IGPF, Victor-Ştefan Ivaşcu, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Cătălin Cherecheş a fugit din ţară folosind actul de identitate al unei rude

Condamnat la 5 ani de închisoare

Primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Curtea de Apel Cluj a respins apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

În plus, a fost menţinut sechestrul pe averea primarului: un autoturism marca Porsche Cayenne şi două terenuri, în vederea acoperirii prejudiciului pe care Cherecheş trebuie să-l achite în acest dosar, de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială.

Cătălin Cherecheş a fost dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, într-un sat...

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația | Aktual24

Nuntașii din Buzescu au blocat circulația în localitate și...