Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Data:

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu am luat decizia de face un pas înapoi pentru că un medic nu abandonează niciodată.”

Medicul, fost deja candidat al PSD-PNL, susține că a fost victima unor atacuri a căror miză sunt problemele nerezolvate ale sistemului medical.

PSD și PNL au decis să-l retragă pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Municipiului București și să meargă cu candidați separați.

Astfel, liberarii vor merge cu Sebastian Burduja, iar Gabriela Firea este cea care intră în cursa electorală din partea PSD.

Citește și: Piedone și jocul lui Voiculescu. Urmează o retragere în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

„Am muncit zi de zi”

Cătălin Cîrstoiu a scris marți pe pagina sa de Facebook că a fost victima unor atacuri a căror miză sunt problemele din sistemul medical.

„În ultima lună am muncit pentru un proiect matur de administrare a capitalei. Împreună cu echipa mea de zi cu zi.

Am vrut să îmi pun la dispoziția oamenilor calitățile manageriale pe care le am. Am crezut că este posibil să mă implic din exteriorul politicii și să încerc să schimb lucrurile.

Am fost supus unor atacuri care au ca miză multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical, din care fac și eu parte. Poate este momentul pentru o discuție aprofundată despre aceste probleme.

Medicii salvează vieți, oriunde lucrează”.

Citește și: Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii. Nu el a luat decizia

Cătălin Cîrstoiu a mai scris că nu a fost decizia sa să se retragă din cursă, ci a liderilor politici, cei de care depinde dacă se schimbă sau nu ceva în București.

„Nu am luat decizia de face un pas înapoi pentru că un medic nu abandonează niciodată. În fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici. Ei au puterea de a face ceva sau nu pentru București”.

În finalul mesajulul, Cîrstoiu a declarat că nu se consideră incompatibil pentru funcția de primar, dar a și muțumit locuitorilor din București.

„Mi-aș dori ca toți politicienii care sunt acuzați de presă să explice public, dacă sunt vinovați sau nu, așa cum am făcut eu.

Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibil. Pacienții își aleg unde se tratează. Nu eu. Am o carieră în spate, am mii de oameni făcuți bine. Tratați.

Eu le mulțumesc Bucureștenilor care mă apreciază”.

Ședința în care PSD și PNL au decis să-l retragă din cursă pe Cătălin Cîrstoiu a durat 14 ore, iar după mai multe discuții au stabilit că varianta de a merge cu candidați separați este cea mai bună pentru situația actuală.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...