Câți bani pierd profesorii la salariu pe durata grevei

Data:

Profesorii nu mai iau salariu pe durata grevei generale, iar în cele trei săptămâni de grevă veniturile le-au scăzut considerabil.

n războiul nervilor dintre Guvern și profesori, nu doar oficialitățile sunt puse într-o situație delicată. Profesorii nu iau salariu pentru zilele în care s-au aflat în grevă, iar vineri se va încheia cea de-a treia săptămână de când a început conflictul de muncă, ceea ce are impact direct asupra banilor pe care îi vor primi cadrele didactice.

Citește și Cât câştigă personalul medical şi de ce protestează?

Profesorii au pierdut până acum trei sferturi de salariu

„Pe toată durata participării la grevă contractul individual de muncă sau raportul de serviciu, după caz, al angajatului se suspendă de drept. Pe perioada suspendării se mențin doar drepturile de asigurări de sănătate”, se spune în primul alineat al articolului 195 al Legii 62/2011, a dialogului social.

Greva generală a profesorilor a început pe 22 mai, iar vineri se încheie trei săptămâni lucrătoare de când nu au mai venit la ore. Cu concesiile financiare pe care le-au primit până acum de la Guvern profesorii nu vor reuși să-și acopere pierderile suferite la salariu pe durata grevei, titrează Ziarul de iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum este afectat PIB-ul de subfinanțarea Educației | Banatul Azi

Cum este afectat PIB-ul de subfinanțarea Educației, a explicat...

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, care intimidează prin procese în care cer despăgubiri uriașe

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, despre care...

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...