Fetele care s-au sinucis împreună, hărțuite pentru orientarea lor sexuală? Vor să fie îngropate una lângă cealaltă

Data:

Fetele care s-au sinucis împreună, după ce s-au aruncat de pe o clădire abandonată din municipiul Lupeni, au lăsat în urmă multe întrebări. Vor să fie îngropate una lângă cealaltă. Adolescentele de 15 ani, eleve în clasa a IX-a la Liceul Retezat din Uricani și Mihai Viteazu Vulcan, au fost colege de clasă în generală. După moartea lor ipotezele sunt multe, inclusiv o relație de iubire interzisă, dar și că ar fi consumat substanțe interzise.

„Mă bucur că v-am cunoscut! Mulțumim că ne-ați jignit și că ne-ați făcut în toate felurile! Sunteți un grup toxic și veți fi în continuare! Ne omorâm din cauza voastră! Pa!„ – ultimul mesaj postat de fete pe un grup de site-urile de socializare

Citește și: Președintele CNAS și-a dat demisia. Cum și-a motivat Andrei Baciu decizia

Fetele care s-au sinucis împreună, victime ale bullyingului

Cazul fetelor care s-au sinucis împreună a șocat opinia publică. Cele două fete de 15 ani, din Uricani, ar fi fost victime ale bullyingului. Ar fi fost hărțuite pentru că aveau o relație contestată de comunitatea în care trăiau.

Anchetatorii au deschis dosar de cercetare in rem pentru ucidere din culpă. Spun că așa e procedura. Au fost audiați aparținători ai victimelor, dar și membri ai echipajelor de prim-ajutor care au ajnuns la fața locului.

„A fost dispusă începerea urmăririi penale ”in rem” sub aspectul comiterii infracțiunii de uceidere din culpă, urmând ca în funcție de probatoriul în cauză să se schimbe încadrarea juridică, dacă se impune”, a declarat Robert Scorța, procuror, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani.

Ancheta continuă în cazul fetelor care s-au sinucis împreună

Anchetatorii nu pot spune dacă fetele erau sau nu sub influența unor substanțe interzise. Medicii legiști de la Deva au finalizat raportul toxicologic pentru substanțele uzuale, însă nu au spus dacă acestea sunt sau nu pozitive.

„Până la acest moment nu vă putem confirma sau infirma acest aspect (consumul de substanțe interzise-n.r), pentru că urmează a se stabili dacă într-adevăr cele două minore erau sub influența substanțelor psihoactive. Se vor face cercetări, se va face și un raport de necropsie în cauză”, a mai spus procurorul.

Continuarea, în Gazeta de Dimineață


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...

Proteste pentru Cultură de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinațarea | Crișana

Proteste pentru Cultură de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinațarea...

Întârzieri la toate proiectele Primăriei Iași: Depoul Dacia și molozul lăsat în urmă | Reporter de Iași

Întârzieri la toate proiectele Primăriei Iași: Depoul Dacia și...

Droguri vândute de la geamul bucătăriei unui apartament din Brăila | De Brăila

Droguri vândute de la geamul bucătăriei unui apartament din...